El PobleNotícies

La Biblioteca de Lloret acull una exposició sobre persones sense llar

Compta amb una dotzena d’obres realitzades per persones que són o han estat usuàries del Centre de Dia “El Kaliu” del municipi i amb diferents obres cedides per la Fundació Arrels.

Fins el 27 de febrer la Biblioteca Municipal de Lloret acull una exposició sobre persones sense llar. Aquesta exposició consta d’una dotzena d’obres realitzades per persones que són o han estat usuàries del Centre de Dia “El Kaliu” del municipi i es complementa amb obres cedides per la Fundació Arrels, entitat dedicada a l’atenció i orientació de persones que viuen als carrers. 

El centre de dia “El Kaliu”, és gestiona des del Serveis Especialitzats de Benestar i Família i és un recurs per a persones que es troben sense llar o en situació d’infrahabitatge a Lloret de Mar. 

El centre de dia “El Kaliu” fa 8 anys que existeix i dona resposta a una realitat complexa i plena de prejudicis. Al llarg d’aquests anys, s’ha atès a més de 100 persones. En els últims temps i agreujat per la pandèmia, s’ha detectat una tendència a l’alça de persones joves sense llar i és per això que, des de l’agost del 2021, El Kaliu també atén a persones d’entre 18 i 30 anys.

La regidora de Benestar i Família, Arantxa Jimenez explica que “l’exposició pretén sensibilitzar a la ciutadania entorn al concepte sensellarisme, de la realitat que viuen les persones que es troben en aquesta situació i de la multiplicitat de causes que poden conduir a viure al carrer”. 

L’exposició es complementarà amb una taula rodona que comptarà amb tres testimonis que han fet ús del Centre de Dia “El Kaliu” i han culminat un procés personal exitós. La taula rodona serà el dijous 3 de febrer a les 19.30h a la Biblioteca de Lloret de Mar.

Per l’alcalde de Lloret de Mar és tracta d’una forma d’acostar la ciutadania a una realitat “el fet que siguin les mateixes persones vinculades al projecte les que hagin dut a terme aquesta iniciativa dona força i visibilitatat a una realitat força invisible i estigmatizada”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button