El PobleNotíciesSuccessos

Jutgen tres acusats de vendre cocaïna des d’un bar «fantasma» a Lloret

L’acusació diu que l’objectiu del bar era vendre substàncies i que els clients demanaven les comandes per telèfon | Els demana 9 anys i mig de presó

La secció quarta de l’Audiéncia de Girona va jutjar ahir tres acusats de vendre drogues(majoritàriament cocaïna) en un bar que regentaven a Lloret de Mar. Els fets pels quals la fiscalia els demana 9 anys i mig de presó pels delictes de tràfic de drogues i pertinença a grup criminal van tenir lloc el 2017, quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement que en un establiment del municipi s’hi feia tràfic de substàncies estupefaents. El cos policial va iniciar una investigació que va comptar amb múltiples vigilàncies al local durant dos mesos, i també van interceptar trucades telefòniques entre el «líder» del grup i els presumptes clients.

Durant aquestes vigilàncies al local van presenciar intercanvis de presumptes substàncies a canvi de diners. Els acusats són una parella i el fillastre, però l’acusació assenyala un dels acusats com el responsable de gestionar i rebre les trucades de clients que després derivava al bar Ricky’s del municipi, on recollien el material. També es feien intercanvis a altres llocs de la via pública i al domicili dels acusats, on l’altra acusada també els proporcionava les comandes, segons apunta l’acusació.

Durant la investigació la policia també va accedir als telèfons mòbils del presumpte líder del grup. En múltiples trucades es feia referència a comandes que la policia interpreta que són en codi, com ara «posa’m un quinto», «un pollastre» o «dona-me’n de la bona», per referir-se a la quantitat i la qualitat de la droga. En altres ocasions es van referir a quantitats en grams.

Els agents que van participar en les vigilàncies a l’establiment van destacar que molt pocs clients es quedaven a prendre alguna cosa, i que molts entraven per fer intercanvis. En van observar tant a l’interior com a l’exterior.

En un registre efectuat al local -no van trobar substàncies, però els gossos van olorar restes als acusats- van intervenir cocaïna a un client que va manifestar que l’havia comprat al bar. Així ho va confirmar ahir durant la vista, i va afirmar que li havien venut droga tres vegades, dues al bar i una tercera al domicili dels acusats. 

També van fer un registre al domicili dels implicats, on van trobar quantitats de cocaïna a la cuina de diversa qualitat que anava més enllà del consum propi, segons subratlla la fiscalia. Igualment hi havia material utilitzat per preparar cocaïna, com una balança o eines per tallar-la.

Els acusats neguen els fets

Els tres acusats van negar la seva implicació en cap intercanvi de substàncies i les seves defenses van demanar la seva absolució. Subsidiàriament, van sol·licitar que en cas de condemna es condemni el presumpte líder i el fill per vendre substàncies des del seu domicili (la venda a establiments agreuja la condemna) perquè sostenen que la investigació subratlla que la venda al local era «puntual».

A més, van demanar que s’apliqui als processats una atenuant per dilacions indegudes, tot plegat amb una pena proposada de 3 anys de presó. Pel que fa a la implicació de l’acusada, consideren que no ha quedat acreditat que formés part de la trama. El fet de quedar només dos presumptes implicats fa caure l’acusació per grup criminal, que requereix un mínim de tres participants.

El judici ha quedat vist per a sentència.

Informa Ariadna Sala del DdG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button