EconomiaNotícies

Joan Carles Amaya: “Reducció dels sous dels polítics locals, per respecte i per credibilitat política”

Joan Carles Amaya proposa una reducció del 25% de la bossa del pressupost municipal destinada a Òrgans de govern i partits polítics.

“Una de les qüestions que no ha estat copiada del nostre programa ha sigut el compromís de la reducció dels sous dels polítics locals, condició també d’un possible acord de govern amb Més progrés Lloret de Mar, que, com que no hem tret representació, només pot quedar com a recomanació”

Joan Carles Amaya

Actualment l’estat espanyol restableix que la retribució màxima per dedicació exclusiva d’un alcalde a un municipi de entre 20.001 i 50.000 habitants és com a màxim de 63.888,61€.

RESPECTE a la ciutadania i aplicació de sous condescendents amb la realitat lloretenca.

La proposta de Joan Carles Amaya parla en primer lloc sobre “la “obligació” per part dels polítics a tenir en compte que les veïnes i veïns de Lloret de Mar tenen una mitjana de renda per càpita de 12.200 €/any, i que s’ha de ser respectuosos amb aquesta preocupant dada, i no seria seriós que l’alcalde cobrés aquests 63.888,61€ màxims, ni que les diferents dedicacions de la resta de regidors de govern estiguessin per sobre dels 40.000 €, tot i que al càlcul que fem a la recomanació adjunta creiem convenient una dedicació exclusiva de l’alcalde i dedicacions parcials d’una part dels membres del govern” conclou el líder del partit en aquest primer punt.

Per altre banda, per ÈTICA:

Tal i com estableix el codi ètic de Més Progres Lloret, fixa els principis d’austeritat, gestió eficient i responsable dels recursos públics. Això queda emmarcat amb el compromís de la rebaixa del 25% de la bossa de les partides referents a les retribucions, dietes i transferències als polítics lloretencs:

“En todo caso los efectos del Partido, y por próximos comicios electorales, las retribuciones en caso de responsabilidades de gobierno serán establecidas con principios de austeridad y gestión eficiente y responsable de los recursos públicos, y negociar que el resto de formaciones que formen parte del gobierno municipal suscriban esta vía, negociando a la baja las dedicaciones con la posibilidad de que queden reflejadas en la baja en las Partidas Presupuestarias del capítulo perteneciente en comparación a la legislatura anterior y así poder disponer de más recursos para la mejora de los servicios públicos.“. Aquest codi ètic, idèntic, va ser redactat per en Joan Carles Amaya i la seva executiva del PSC Lloret de Mar, i aprovat pels militants del PSC Lloret el març del 2021 quan en Joan Carles Amaya estava de Primer Secretari del PSC Lloret de Mar, a on l’actual alcalde, l’Adrià Lamelas era militant, tal com manifesta Amaya.

En aquest segon punt l’ex primer secretari del PSC, afirma que “en cas de formar govern, el PSC hauria de respectar el seu Codi Ètic de l’Agrupació actualment vigent, ja que és l’acord ètic de la màxima figura representativa local, la seva Assemblea”.

“És per això que la primera recomanació que fem, a l’hora de dissenyar el cartipàs municipal tingui en compte aquests factors, per responsabilitat, credibilitat i respecte als lloretencs” conclou Amaya en el seu comunicat.

Compartim els números de la recomanació de Més Progés, en format de càlcul, que va presentar al seu programa:

Els sous al 2021, orientatiu:

Proposta per enguany i 2024, orientatiu:

Proposta de Transferències a Grups Municipals:

PROPOSTA DE RETRIBUCIONS DELS MEMBRES DE LA CORPORACIÓ:

2 Comentaris

  1. O sea que propone nivelar hacia abajo, bajar sueldos por que hay gente que gana menos, una verdadera tontería, esas son las ideas que mejorarán nuestra ciudad ???
    Si hay funcionarios que no cumples podrán tomar las medidas correspondientes, capacitación reubicación etc etc y si son eficientes premiarlos, creo en la meritocracia, sabemos que la demagogia corroe la sociedad y esta propuesta es DEMAGÓGICA si no tienen buenas ideas para mejorar como algunos pseudo políticos por favor escuchen estudien aprendan, y propongan …..

    1. Un ahorro en Capítulo 1 de gasto, significa poder destinar estos recursos a políticas que se crean convenientes Sr Gianello, no me venga con cursileces del tipo como la meritocracia, y vea la practicidad de la recomendación.
      Posiblemente el caso de estudio deberá ser otro. Pero ese, preferimos que nos conteste primero a la invitacion de hacer un café de hace ya más de un mes, y que usted rechaza. Aún des conocemos la causa. Así que, si me lo permite, lea bien la recomendación, Mire bien los cálculos, y recapacite si, cuestiones como el “copago” deben continuar. Saludos, y confirme un café! Gracias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button