El PobleNotíciesSuccessos

Índex de criminalitat a l’alça a Lloret de Mar, anàlisi efectuat per l’associació LERBYCOP

? En el segon trimestre 2021 l’índex de criminalitat al municipi ha estat un 32,7% més gran que el del primer trimestre.

▶ La major incidència per tipologia penal s’observa en:

✔ Robatoris amb violència i intimidació: 12 en el 2n trimestre, vs 1 en el 1r.  trimestre.

✔ Furts: 124 en el 2n trimestre, vs 36 en el 1r.  trimestre.

• Les infraccions penals fins juny’20 van ser 835 i aquest any s’han comptabilitzat 754 (-9,7% que 2020)

• Així mateix l’acumulat fins juny’19 va ser de 1.200, el que significa que 2021 vs 2019 s’ha saldat amb un -37,2%, en aquest període.

.

▶ És molt preocupant que l’índex de criminalitat s’hagi incrementat en el segon trimestre’21 perquè és un canvi de tendència molt negativa respecte de 2019 i de 2020, i que hauria d’encendre totes les alarmes.

? LA FALTA DE PRESÈNCIA POLICIAL ÉS UNA CONSTANT EN EL TEMPS, DEL QUE ES QUEIXA PERMANENTMENT UN PERCENTATGE MAJORITARI DE LA POBLACIÓ QUE HO DENÚNCIA AMB UN SILENCI EIXORDADOR.

? La presència dels cossos policials és dissuasòria per si mateixa.  Si els amics de l’aliè la percebessin com a real, i quotidiana, s’ho pensarien detingudament abans de donar curs a les seves malifetes.  Per contra un poble desprotegit, com actual i presumptament ho està Lloret de Mar, queda a mercè dels delinqüents les 24 hores.

▶ És d’esperar que l’increment de criminalitat en el segon trimestre’21 hagi estat transitori i que les properes estadístiques siguin de notable millora. No obstant això els comandaments policials haurien de prendre la deguda nota en previsió i prevenció d’assegurar que la tendència negativa hagi tocat fons i la criminalitat es trobi en el punt d’inflexió.

.

• Cal admetre que, en els últims mesos, els Mossos d’Esquadra i més tímidament la Policia Local, estan fent controls periòdics i aleatoris en els accessos de les urbanitzacions, i en el seu interior, els resultats han estat desocupacions d’habitatges, desmantellat  de plantacions i desconnexions elèctriques il·legals.

✔ Certament aquestes actuacions estan generant més tranquil·litat i seguretat en els lloretencs residents per la confiança de sentir més propera la protecció policial.

• Volem fer una crida als Mossos d’Esquadra i Policia Local, perquè reforcin la seva presència en tots els punts habitats del municipi el que permetria eradicar la delinqüència existent.  No sent conseqüent que s’al·ludeixi a que falten efectius com de costum.

? Els voluminosos pressupostos, ben estudiats, segur que permeten assegurar la seguretat ciutadana dotant els cossos policials amb els mitjans necessaris.

Miguel Moreno (LERBYCOP)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button