CulturaNotícies

Obertes les reserves per assistir al Festival de curtmetratges que arriba a Lloret; un esdeveniment amb projecció a Nova York i Londres entre altres ciutats

El Teatre de Lloret de Mar s’il·luminarà dissabte 9 de març a les 19 h per donar inici a la 8a edició del Festival Òmnium de Curtmetratges VOC. Sota el títol “Avui i demà”, la primera sessió presentarà sis curtmetratges que exploren la idea de canvi, trànsit, retorn, mons abandonats i recuperats, i ferides que es curen.

Aquest projecte, impulsat per Òmnium Cultural, té com a objectiu estimular la producció de curtmetratges de qualitat en català, contribuir a la seva difusió i ampliar-ne l’audiència. Amb una durada de 91 minuts, el festival destaca per la seva diversitat i risc en la creació cinematogràfica catalana, centrant-se especialment en el talent emergent.

El Festival VOC es desplega en més de 90 sales simultàniament a tot el territori català durant febrer i març, convertint-lo en un punt de trobada entre creadors, públic i referents del sector.

Reserva la teva entrada

Aconsegueix la teva entrada aquí. Entrades limitades.

Projecció máxima

A més de Lloret, altres municipis de l’Alt Maresme seran seus de l’esdeveniment, projectant els curtmetratges finalistes en diversos teatres i espais culturals.

Els curtmetratges finalistes d’aquesta edició 2024 es projectaran en 140 sessions en 90 sales distribuïdes en més de 80 localitats. Com a novetat, aquests curtmetratges estaran disponibles a la plataforma 3Cat, a més de Filmin, com en edicions anteriors.

A més de l’escena catalana, el Festival VOC es projectarà a ciutats internacionals com Luxemburg, Montreal, Brussel·les, Nova York, Londres, Praga i Ciutat de Mèxic, entre d’altres.

Premis

Els premis d’aquesta edició inclouen reconeixements al millor curtmetratge documental i al millor curtmetratge, cadascun amb un premi de 3.000 €. El jurat, compost per destacats professionals del sector, inclou noms com Nathalie Modigliani, cofundadora de MODIband, i Neus Ballús, directora de cinema.

El públic també té l’oportunitat de participar votant els curtmetratges, amb premis de 1.000 € pels guanyadors a les categories de ficció i documental.

Aquest any, la col·laboració amb el Manlleu Film Festival dona lloc al Premi Jurat Jove, que premiarà el guanyador amb 3.000 € en lloguer de material de rodatge en col·laboració amb Napalm Rentals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button