El PobleNotícies

Es preveu una subvenció de 150.000€ del Govern per a Lloret, per desenvolupar accions per reduir els accidents i pacificar el trànsit.

El Govern destinarà 5 M € a una línia de subvencions per a municipis en matèria de reducció d’accidents i pacificació del trànsit

El director del Servei Català de Trànsit ha explicat els detalls del nou Pla de Seguretat Viària a la sessió del Consell Assessor Territorial de Barcelona

El delegat del Govern a Barcelona, Toni Morral, ha presidit una nova reunió del Consell Assessor Territorial, que es reuneix cada 15 dies per compartir amb els ajuntaments i els consells comarcals informació sobre l’acció del Govern al territori.

A la sessió d’ahir, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha donat detalls del nou Pla de Seguretat Viària 2021-2023 aprovat per l’Executiu, que preveu una reducció del 15% en el nombre de víctimes mortals en aquest trienni.

Entre les diferents mesures que contempla el Pla, hi ha una línia de subvencions de 5M € per als ajuntaments de fins a 50.000 habitants que desenvolupin accions per reduir els accidents i pacificar el trànsit. Ramon Lamiel ha explicat que “aquests ajuts tindran un topall de 150.000 euros i seran compatibles amb altres subvencions. A més, el 90% dels diners es donaran anticipadament amb un marge d’un any i mig per poder executar els projectes” 

El director del Servei Català de Trànsit ha explicat que el nou Pla preveu també la col·laboració amb els ens locals “dotant-los de criteris per elaborar ordenances sobre els vehicles de mobilitat personal, com ara els patinets, un tema que preocupa molt als municipis”. A més, s’organitzaran píndoles formatives en suport digital per conscienciar sobre la correcta conducció d’aquests vehicles.

En general, el nou Pla de Seguretat Viària posarà molta atenció en les persones més vulnerables (vianants, ciclistes i motoristes), creant vies més segures, i introduint, per exemple, millores en la senyalística horitzontal. A més, es crearà un consell de viles per intercanviar bones pràctiques i es reforçaran les accions de suport a les víctimes d’accidents de trànsit i els seus familiars.

El delegat del Govern a Barcelona, Toni Morral, ha posat en valor la informació compartida avui amb els ajuntaments i consells comarcals i ha agraït “el nivell de detall que s’ha posat sobre la taula sobre les accions previstes en aquest nou Pla, malgrat que algunes d’elles encara s’estiguin acabant de treballar”

Per finalitzar, Toni Morral ha avançat que en la propera sessió del Consell Assessor Territorial es parlarà de la Formació Professional, “un altre tema que també interessa molt als ajuntaments per l’important augment de la demanada que ha experimentat”

One Comment

  1. Sabeu si l’ajuntament te actualitzat el Pla Local de Seguretat Viària? Allà hi haurà els punts negres d’accidentalitat del municipi. Si no, jo penso que s’hauria de millorar la cruïlla de la carretra de Tossa (GI-682) i l’Avinguda Pau Casals, allà al Caprabo i davant del Barri dels Pescadors, i el gir a l’esquerra des de la carretera GI-682 a l’Avinguda Dr. Fleming

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button