El PobleNotícies

Es posa en funcionament una Zona Verda al nucli antic, exclusiva per a residents a Lloret

A partir del proper 14 de maig, l’Ajuntament de Lloret de Mar posa en marxa la Zona Verda Centre.

El regidor de Mobilitat, Cristian Fernàndez, explica que “a diferència de la resta d’àrees de Zona Verda en aquesta Zona Verda Centre només podran estacionar els vehicles que hagin activa el distintiu que habilita el poder estacionar a les zones verdes del municipi ”. Aquesta Zona Verda comprèn totes les places d’estacionament, fins ara lliures, de l’àmbit delimitat per les avingudes Vila de Blanes, Vila de Tossa, Pau Casals, Just Marlés i Passeig Marítim i per poder-ne fer ús serà imprescindible disposar del distintiu activat. A més el temps màxim d’estacionament serà de 48 hores. El C/ Turó de l’Estelat, el C/Marina, el C/Poeta Carner, el C/Puntaires, el C/Camí de les Cabres, el C/Sènia del Barral, el C/Migdia, el C/Sol, el C/Sol, el C/Anselm Clavé, el C/Esteve Carles, el C/Felip i Gibert i el C/ Comerç disposaran d’aquests estacionaments de zona verda exclusius per a residents. En total s’ofereixen 134 places.

L’Ajuntament de Lloret feia mesos que treballava en aquesta proposta mitjançant un estudi de la secció de Mobilitat per millorar l’aparcament de la ciutadania al nucli antic i avui ho aprovat en Junta de Govern. Aquesta ampliació de la zona verda, es fruit de les reunions prèvies que es van realitzar al mes de desembre de 2021 amb el veïns i veïnes del nucli antic, a travès de l’Associació de Veïns del Nucli Antic, on es va posar de manifest la necessitat d’ampliar la zona verda al nucli antic.

Els interessats que encara no disposin del distintiu el poden sol·licitar a través del correu zonaverda@lloret.cat. Un cop activat, s’haurà d’enganxar a la part inferior dreta del parabrisa davanter del vehicle de manera que sigui clarament visible. Actualment ja hi ha gairbé 8.000 vehicles que disposen del distintiu de Zona Verda activat.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, explica que “el nucli antic està concebut com una illa de vianants i l’estacionament és limitat. És per aquest motiu que s’ha decidit que les places d’estacionament siguin exclusives per a residents”.

Actualment Lloret disposa de les següents altres zones verdes on poden estacionar de forma gratuïta els residents però també en poden fer ús altres vehicles: l’aparcament de les pistes de raqueta de la Piscina Municipal (270 places); l’aparcament de la zona esportiva (195 places); l’aparcament de Can Xardó (140 places); els voltants de la Plaça Esteve Fàbregas a Fenals (130 places) i l’aparcament de Can Saragossa (33 places). En aquests casos, tot i tenir el distintiu, cal obtenir un tiquet en els parquímetres o a través de la app “Aparcare”, que en el cas del residents amb distintiu és a cost 0 i té una durada de fins a 48 hores, sent necessari obtenir un nou tiquet passat aquest temps.

•Font: Ajuntament de Lloret de Mar

One Comment

  1. I no ho podien tenir previst abans? Posem en marxar aquestes zones hi ha previsió que aquestes també entrin en funcionament
    Ja sigui un partit d’un color o d’un altre. nyap rere nyap i sempre amb pedaços.
    Ara abans de l’estiu quina zona tocarà afegir?: Zona St. Quirze, zona Can Sabata, Zona Rieral, Zona Moli…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button