NotíciesSuccessos

Es busca el nou “grafiter” que ha deixat empremta a tot el nucli antic de Lloret amb grans pintades: TNS CREW!

Quan el Grafiti deixa de ser art:

“Diuen que, el grafiti és una manifestació social i cultural que es presenta de forma activa als carrers, el grafiti pot ser tant l’expressió de sortida d’una rebel·lia reprimida, com una expressió artística que intenta expressar la seva opinió davant d’un pensament col·lectiu o individual”.

Els veïns del centre de Lloret de Mar, segurament afegirien que és l’expressió de la mala educació de persones incíviques, i és que els darrers dies s’estan trobant amb aquests tipus de pintades a les persianes i parets de diversos locals del centre. L’última pintada, que ens consta s’ha produït aquest passat dimarts, abans, però, aquest dilluns ha estat afectada la Farmàcia Martínez. En dies anteriors van aparèixer diverses pintades en altres establiments com: Kukaditas, Casa Marlés, i altres establiments i habitatges del carrer Miquel Ferrer, plaça església, i zona centre. Aquest vàndal “ha deixat el nucli antic empantanegat amb la seva firma” denuncien els afectats.

Una càmera de vigilància d’un dels establiments ha gravat els fets, i el seu propietari ha entregat les imatges a la policia per dur a terme la localització dels autors.

Per la nostra part, des de Lloret Gaceta fem una crida als ciutadans per si algú ha vist fer, aquestes o altres pintades, denunciïn a la policia per poder localitzar als culpables.

Lloret Gaceta ha parlat amb la propietària d’una de les botigues afectades i ens ha informat que ja s’han fet les denúncies i que l’ajuntament està assabentat. La Reyes ens ha explicat el seu cas. La seva persiana estava acabada de pintar: el local es tracta de Kukaditas, va obrir després de la pandèmia i no és fàcil assumir les despeses d’aquests actes incívics, i afegeix: “L’ajuntament s’ha ofert a netejar les pintades, però en el meu cas, com que són persianes decorades amb pintures, amb la neteja del grafit es queden sense decoració, per tant, l’esforç de posar les persianes boniques per donar vida al carrer se n’han anat en orris”.

Veient la signatura de l’autor sembla que totes les pintades són fetes per la mateixa persona o grup: lletres enormes TNS CREW! ¿Algú identifica aquesta signatura o ha vist alguna cosa? Els veïns manifesten “¿Fins quan haurem de suportar tants actes incívics al nostre poble? Realitzar pintades és una cosa que comporta conseqüències negatives i impactes mediambientals. A més, es produeix un impacte visual negatiu que es projecta al entorn de la vila”.

⚪️Compartim una notícia d’interés pels afectats en aquests tipus d’actes vandàlics:

Accedeix 👉🏻El Ayuntamiento inicia la limpieza de los espacios públicos “grafiteados” y ofrece ayuda a vecinos y negocios afectados

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Articles

Back to top button