NotíciesPolítica

ERC Lloret: “El llaç de l’entrada a la vila deixarà de ser groc per una estranya aliança”

“L’emblemàtic llaç que corona la rotonda d’entrada a Lloret de Mar deixarà de ser de color groc, arran del pacte entre PSC i VOX”.

Albert Ferrández (ERC Lloret)

Amb aquestes contundents paraules comença aquesta entrevista Albert Ferrández, líder d’Esquerra Republicana a Lloret de Mar. “Aquest llaç es va penjar fa anys, per primer cop, de color groc, i cada cop que es feien algunes celebracions es canviava de color, depenent de quin dia era, com la festa major, dia de l’orgull, dia de la dona, dia de l’autisme…

Lloret Gaceta ha parlat amb Albert Ferrández, qui, en principi, ha puntualitzat que el color groc “no representa ni ha representat mai la independència de Catalunya, sinó que representa que el país viu una situació d’anormalitat democràtica en contra de persones que han viscut situacions injustes o anormals, i que complementàriament el llaç es va pintant per celebrar diferents reivindicacions o celebracions”.

Albert Ferrández, com va vindre aquesta moció que prohibirà pintar el llaç de groc a Lloret?

“La tònica de Vox és sempre votar en contra de tot: acceptar l’esmena socialista del llaç, quan sabien que la moció prosperaria va ser una estratègia enginyada en pactar amb PSC (grup de l’alcalde Lamelas). Ens sembla antidemocràtic per part de l’alcalde la seva actitud, i pot ser una aliança perillosa. De fet, ERC no va fer una moció per parlar del llaç, el llaç groc va ser un dany col·lateral. A l’anterior Ple, ERC va presentar una moció perquè l’ajuntament es mostrés a favor de donar suport a la propera tramitació de la llei d’Amnistia que es tindrà lloc a les Corts Espanyoles.

Per visualitzar que l’ajuntament està a favor de fer aquest suport i el de la gent que ha col·laborat en aquest projecte, es va demanar que el llaç tornés a ser groc, tal com es feia l’anterior legislatura a cada jornada important que anem celebrant.

-Ferrández puntualitza: “No és cap motiu independentista el color groc. Al Ple municipal se’ns va demanar (per part de VOX) que retiressim el punt del llaç groc. VOX va presentar una moció en contra del llaç groc, que no va ser debatuda, per no estar registrada dins el termini i en la forma escaient tal com marca la normativa municipal, i no es pot tornar a presentar per segona vegada fins d’aquí a un any. Vam pensar que això no tiraria endavant, però amb el pacte, ens van guanyar l’esmena i tot i que es va aprovar que l’ajuntament donés suport a la iniciativa de l’Amnistia, s’acorda que el llaç de la rotonda no torni a ser groc”.

-Què és el que us crida l’atenció d’aquesta decisió?

“Des d’ERC pensem que amb aquesta aliança de PSC Lloret i VOX Lloret va ser una estratègia per impedir que el llaç es pintés de groc, el que vol dir que, el partit socialista i VOX es poden aliar per conveniència, i no ens sembla normal que un partit democràtic busqui el suport d’un partit feixista, xenòfob i antidemocràtic per assolits objectius”.

Ferrández finalitza l’entrevista puntualitzant que “Els partits de Junts Lloret i Tots per Lloret van estar d’acord amb la proposta d’ERC, i els hi semblava bé mantenir el llaç de color groc quan no se celebrés res especial, i anar canviant el color.

Amb l’abstenció de “Sumem Lloret” i els vots a favor de què no es mantingués el color groc, de VOX i del PSC, els van guanyar l’esmena. En un principi el partit socialista també va donar suport a la proposta d’ERC, excloent el punt del color groc del llaç, el punt del llaç és el que va embolicar la troca”.

3 Comentaris

 1. El Sr. FERRANDEZ miente. VOX NO HA PRESENTADO NINGUNA MOCIÓN EN CONTRA DEL LAZO AMARILLO.
  VOX NO HA HECHO NINGÚN PACTO CON NINGÚN GRUPO POLITICO. NI EN ESTE TEMA NI EN NINGUNO.
  COQUE DE
  VOX VOTO EN CONTRA DEL LAZO AMARILLO Y A FAVOR DEL LAZO CON LOS COLORES DE LLORET Y lO VOLVERÍA HACER SIN CONSULTARLO NI PACTANDO CON NADIE COMO ASÍ FUE.

  1. Que algú es pensava alguna altre cosa de VOX?
   Mai en podem esperar res de bo d’aquest partit per els interessos del nostre malaguanyat país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button