El PobleNotíciesSuccessos

Enderroquen la torre de vigilància i mirador del poblat ibèric de Montbarbat a Lloret de Mar

El poblat ibèric de Montbarbat es troba entre Lloret de Mar i Maçanet de la Selva.  Es tracta d’una antiga fortalesa situada sobre un lloc de pas estratègic.  El millor d’aquesta excavació és que encara no ha estat museïtzada, de manera que el seu accés és lliure i no es troba delimitada per cap tanca.

L’antic poblat ibèric de Montbarbat es troba a la zona interior de Lloret de Mar, i és possible arribar des del centre de la vila a través d’una ruta senyalitzada. Si no ho coneixes i vols visitar-lo, aquesta és la ruta:

??https://es.wikiloc.com/rutas-a-pie/montbarbat-328-m-poblat-iberic-i-dolmen-13118841

Per aquest motiu, i per tractar-se d’un excel·lent mirador a 331 metres sobre el nivell de la mar, Montbarbat és visitat assíduament per ciclistes i caminants que troben sobre aquesta muntanya i els seus boscos un recés de pau en plena natura.

Al costat del jaciment ibèric de Montbarbat, situat entre Lloret de Mar i Maçanet de la Selva, trobem un gran dolmen i un lloc en forma de torre de vigilància que durant l’estiu és utilitzat pels guàrdies forestals per prevenir incendis.

Aquest emblemàtic lloc de vigilància i mirador, al què fa referència aquesta nota, ha estat enderrocat aquest estiu, acomiadant així un lloc curiós per visitar pero en molt mal estat i falta de manteniment, on evitar futurs accidents es lo que es treu de positiu d’aquest enderrocament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button