NotíciesSuccessos

Els obstacles burocràtics frenen el trasllat urgent de Pere Baltrons des de Filipines: la seva filla denuncia la falta de suport de l’ambaixada

La situació de Pere Baltrons, el veí de Lloret de Mar que va patir un greu accident de moto a les Filipines, continua estancada a causa de la manca de recursos i la burocràcia que envolta el seu trasllat a Catalunya. L’home de 71 anys, que es va veure implicat en un accident mentre feia turisme a la ciutat de Surigao, s’enfronta a una llarga batalla per aconseguir l’atenció sanitària necessària per salvar la seva cama, una intervenció que només podrà realitzar-se a Espanya.

Segons ha relatat ahir dijous 28 de novembre, la seva filla, Jèssica Baltrons, a TV3, la situació ha millorat lleugerament des del seu trasllat de Surigao a Manila, gràcies a la primera intervenció mèdica que va evitar que la infecció es propagés a altres parts del cos. Tanmateix, el seu estat continua sent crític, i la incertesa sobre la possibilitat de recuperar la cama pesa sobre la família.

✳️ Connecta’t al nostre canal de Whatsapp i rep totes les notícies diàries. Per accedir-hi fes click aquí.

Una de les principals dificultats a què s’enfronten és la falta d’un informe mèdic complet per part de l’hospital filipí, una documentació essencial perquè l’asseguradora cobreixi les despeses del trasllat i el tractament. La filla de Pere denuncia l’obstrucció d’aquesta gestió, una situació que fa augmentar la tensió, ja que sense aquest informe, l’asseguradora no pot donar cap resposta.

L’estada a l’hospital original a Surigao va ser un autèntic calvari per a la família. “Les condicions eren inhumanes: la higiene era gairebé nul·la i no paraven de passar insectes i rates per l’habitació”, assegura Jèssica. Els metges només els atenen breument, i fins i tot han hagut de comprar ventiladors per combatre la calor intensa, ja que a l’hospital no hi havia aire condicionat.

Finalment, gràcies a l’esforç econòmic de la família, es va aconseguir un trasllat a Manila en una avioneta amb assistència mèdica, que va costar uns 15.000 euros. Aquest trasllat ha millorat les condicions, però els obstacles administratius persisteixen. “L’ambaixada espanyola ha estat un acompanyant cordial, però no ens han pogut ajudar de manera efectiva”, lamenta Jèssica, que també critica la lentitud del procés i l’excés de burocràcia.

Les despeses associades al trasllat i la recuperació són considerables. A dia d’avui, el cost total dels tractaments, trasllats i atenció sanitària podria ascendir fins als 250.000 euros. La família continua lluitant per aconseguir els recursos i l’ajuda necessària per garantir que Pere pugui tornar a casa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button