NotíciesSuccessos

Els Mossos detenen un home de Lloret per actes d’odi racista i homòfob i publicar manuals per crear armes

· El detingut mostrava armes de foc, i publicava instruccions per fabricar armes amb tecnologia d’impressió en tres dimensions per atacar col·lectius ètnics, ideològics o LGTBIQ+ 

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat Central de Delictes d’Odi i Discriminació (UCDOD) de la Comissaria General d’Informació van detenir el passat 4 de setembre un home (E.M.M) a Lloret de Mar per la seva presumpta participació en un delicte contra l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques, un delicte lleu de furt i un delicte de tinença il·lícita d’armes.

Vídeo de la detenció de E.M.M

La investigació es va iniciar l’any 2022, tot i que els fets es remunten als anys 2021, 2022 i 2023, quan membres del consistori de Lloret de Mar van denunciar la sostracció d’un cartell de la Regidoria d’Igualtat, fer pintades feixistes a la regidoria d’Igualtat i l’aparició d’un vídeo en xarxes socials amb contingut que podria ser amenaçant. 

Durant la investigació, els agents van poder identificar l’autor dels fets, el qual emprava diversos perfils (falsos) diferents per no ser descobert, i des d’on transmetia un discurs d’odi i amenaçant de motivacions LGTBIfòbica, racista i ideològica.

A l’entrada i escorcoll al seu domicili es van localitzar una arma llarga tipus carrabina amb la seva munició, textos i escrits de caire ultradretà, una impressora en 3D, la placa sostreta a la regidoria d’Igualtat de l’ajuntament de Lloret de Mar i diversa simbologia del període de dictadura franquista com ara banderes, adhesius, cartells i pancartes.

Imatge penjada pel detingut (E.M.M) a xarxes, inici de la investigació

Pintades a l’oficina d’Igualtat de Lloret (2021)

“Lobo solitario”

Del material recuperat, la policia no creu que l’home formi part d’un grup radical d’extrema dreta organitzat, i es creu que actuava sol. Tot i això, els investigadors no descarten la perillositat latent que tenia aquest home que s’ha pogut localitzar i aturar. Fa temps que la policia catalana, en paral·lel a l’amenaça gihadista, també investiguen ‘llops solitaris’ i grups organitzats d’extrema dreta d’origen espanyol que s’han radicalitzat els últims temps i que, en alguns casos, no descarten l’ús de la violència.

El detingut té habilitats i coneixements necessaris, així com fàcil accés a material per poder fabricar armes amb disposició de fer foc en 3D.

La investigació continua oberta i no es descarta obtenir noves proves o indicis un cop s’analitzin tots els objectes recuperats a l’interior del domicili, així com de l’anàlisi dels textos i escrits sobre els quals fonamentava la seva activitat delictiva.

El detingut, E.M.M, de 26 anys, va passar a disposició judicial al Jutjat de Blanes número 2 el passat 5 de setembre que li van donar la llibertat amb càrrecs. Està acusat d’un delicte contra l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques, d’un delicte lleu de furt i d’un delicte de tinença il·lícita d’armes, segons els Mossos.

5 Comentaris

  1. Hola Lloret Gaceta!

    ¿Por qué no salen las armas en el video? ¿Tienen ustedes imágenes de ello? ¿Por qué sale esposado como un asesino? ¿Tener esas banderas o tarjetas qué delito son? ¿Cuáles son los mensajes en redes sociales?

    En lo que sale en el video, como mucho, puede haber un delito leve de hurto…. No veo más. ¿No tienen más info?

    Gracias y saludos!

    1. Hola! Es una nota de prensa de los Mossos d’Esquadra. Cuando se celebre el juicio ya publicarán todo el material, de momento caso en secreto de sumario, solo hay esta información que han publicado hoy desde la Generalitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button