CulturaNotícies

El Teatre de Lloret tanca la temporada dedicant la programació als joves 

L’Associació la Intempèrie presenta aquest divendres a Lloret el seu muntatge Que s’acabi el món és culpa meva, una producció escrita, dirigida i protagonitzada per tres joves que intenta reflexionar sobre el model de societat actual. L’obra arrenca amb dues actrius a qui els queda una hora abans no s’acabi el món. A través del muntatge, les dues joves reflexionaran sobre el planeta que estem explotant i intentaran buscar l’esperança en un escenari que, com a punt de partida és caòtic. 

Que s’acabi el món és culpa meva és la primera producció que fa aquesta companyia gironina, formada per Èlia Borràs, Berta Camps i Eva Ferré i es podrà veure aquest divendres al Teatre de Lloret. La programació d’aquesta obra forma part de la recta final de la temporada teatral a Lloret i que es dedica a la gent jove entre el 3 i el 10 de juny. 

Crear una producció dramatúrgica de zero no és fàcil, diuen des de La Intempèrie. Menys encara quan pràcticament acabes de sortir de la universitat, afegeixen. I molt menys encara quan es planteja fer-ho des de Girona. O almenys això és el missatge que transmeten des d’escoles i universitats dedicades a les arts escèniques de Catalunya. Però per demostrar que no és impossible, l’Èlia Borràs, la Berta Camps i l’Eva Farré han creat Que s’acabi el món és culpa meva

Es tracta d’una producció que les tres joves han escrit a sis mans. La van començar a assajar al menjador de casa, apartant el sofà. 

L’espectacle sorgeix del Festival Z, el festival d’arts escèniques  que amb Jordi Duran al capdavant, exdirector de Fira Tàrrega (2011-2018), arriba enguany a la segona edició. Un festival que vol promoure artistes i públic menors de 30 anys. 

El festival, que l’any passat es va concentrar a la ciutat de Girona, en aquesta segona edició s’amplia a quatre dies i s’hi afegeix El Canal – Centre d’Arts Escèniques de Salt. També s’hi suma el Teatre de Lloret de Mar a través del que s’ha anomenat com la Constel·lació Z, que mira d’implicar altres municipis i en dates properes al festival per ampliar els paràmetres.

  • Lloret, constel·lació Z 

Quinze minuts abans de la funció al Teatre de Lloret Que s’acabi el món és culpa meva, els alumnes del batxillerat d’arts escèniques de la Salle conjuntament amb joves tutelats i ex tutelats presentaran l’espectacle Avui és demà. Ho faran a les 19.45h a la plaça Germinal Ros, just a davant del teatre. És el que s’ha anomenat com la Constel·lació Z, que mira d’implicar altres municipis en dates properes al festival per ampliar els paràmetres. I el primer municipi en fer-ho ha estat Lloret. Aquesta actuació prèvia també servirà per posar en contacte els joves del batxillerat d’arts escèniques de La Salle i els joves del programa Tarda Jove, que promou el departament de Benestar i Família de l’Ajuntament de Lloret. 

El regidor del Teatre de Lloret, Albert Robert, ha dit que si volem veure a les platees nou públic hem de començar obrint les portes dels equipaments als joves. És per això, ha dit el regidor, que hem obert de seguida les portes del nostre teatre a un projecte com els que en planteja la direcció del Festival Z.

  • La Virgueria centra el seu nou espectacle en els videoclips mainstream, el producte audiovisual més consumit pels joves de tot el món. El Missioner es pres estrena a Lloret el 10 de juny. 

El videoclip mainstream, el producte audiovisual més consumit pels joves de tot el món actua de colonitzador cultural exportant valors com el racisme, el classisme, l’aporofòbia, la gordofòbia i la dictadura de l’estètica, la sexocràcia, l’amor com a mercaderia i, en definitiva, el capitalisme més perjudicial.  Aquest és el tema que  planteja el nou espectacle de La Virgueria, El Missioner. El nou muntatge de la companyia barcelonina s’estrena el proper mes de juliol al Festival Grec de Barcelona i, abans, el 10 de juny, pre estrenen a Lloret. 

Amb música en directe, text, moviment i projeccions, El Missioner reflexiona des de la ironia sobre aquests valors i entramats de la indústria musical, per prendre’n consciència i desconstruir-los. 

Les entrades pels dos espectacles estan disponibles a la pàgina web del Teatre de Lloret www.teatredelloret.cat

Font: Ajuntament de Lloret

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button