ActivitatsNotícies

El pregó de Carles Carbonell dona el tret de sortida de la Festa Major de Lloret; consulta el programa complet:

Programa Festa Major Sant Romà 2023

El pregó de Carles Carbonell dona començament a dues setmanes carregades d’activitats a Lloret de Mar per aquesta festa major d’hivern. Consulta el programa complet de Sant Romà 2023 aquí. I si no vas poder veure el PREGÓ d’ahir dimarts en directe pots recuperar-ho al següent enllaç.

La sala d’exposicions de la Casa de Cultura s’ha omplert de gom a gom per escoltar el pregó de Festa Major, que aquest any ha anat a càrrec del lloretenc Carles Carbonell. Prèviament, per anunciar la festa i com a novetat, s’ha dut a terme una batucada que ha sortit de la plaça de l’Església i ha arribat a la plaça de Pere Torrent, on l’han rebut les autoritats i el pregoner.

Amb 55 anys i dos fills, Carles Carbonell, educador social de formació, va néixer al carrer de Josep Galceran, al centre històric de Lloret, tot i que després la família es va traslladar, quan ell tenia 7 anys, al barri del Molí. En Carles Carbonell ha estat sempre involucrat en la vida associativa de Lloret des de diferents els àmbits: en l’esportiu amb el Club Hoquei Lloret i amb la Junta del Bàsquet, en el social com a voluntari de Creu Roja i col·laborador actiu de l’entitat Xino-Xano, en l’àmbit teatral formant part d’ATTALL (Associació Teatral de Treballadors i Treballadores de l’Ajuntament de Lloret), el Casal de l’Obrera ─que aquesta cap de setmana han estrenat Don Cuan Tanorio─ i de l’associació teatral A Galet de Tremp, i especialment en l’àmbit del lleure i juvenil, amb l’esplai Dofins, on durant 17 anys va ser monitor director.

Des de fa 31 anys i mig i fins a l’actualitat fa de tècnic de Joventut al Punt d’Informació Juvenil (El Puntet), servei municipal que va estrenar. En paraules de l’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas: “Des de l’equip de govern hem cercat una persona que aportés aquest caire festiu, distès i vitalista que ha de tenir el tret de sortida de la Festa Major i que tant caracteritza en Carles Carbonell, un lloretenc que, a més, està molt vinculat a moltes entitats de la vila i, per tant, forma part d’aquest dinamisme que projecte la nostra vila”.

Carles Carbonell ha ofert un pregó ple d’humor i amb nombroses cites i refranys, un costum que, en paraules seves: “És molt meva”.

Després del pregó, l’alcalde de Lloret ha atorgat al pregoner la Dona Marinera, màxima distinció de la ciutat, i les autoritats i assistents han pogut gaudir de la sopa de l’àvia, iniciativa del Casal de la Gent Gran.

El pregó de Festa Major es va anul·lar divendres passat amb motiu del decret de dol oficial de dos dies per la defunció de l’exalcalde Joan Domènech Moner.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button