El PobleNotícies

El passeig de Fenals “a urgències”: l’Ajuntament de Lloret valora l’obra de reconstrucció en 8 milions d’euros

Passeig de Fenals després de la tempesta

El passat dissabte, un fort temporal (Mónica) va colpejar la costa de Lloret de Mar, provocant l’ensorrament d’una part significativa del Passeig de Fenals. L’ajuntament va anunciar el tancament de l’accés a la zona de Punta Garbí fins a nou avís.

La destrucció, que ha deixat un esvoranc d’aproximadament 90 metres al passeig marítim de la platja de Fenals, ha portat l’alcalde, Adrià Lamelas, a exigir una acció “urgent” per part de la Generalitat. Lamelas destaca la necessitat d’accelerar el projecte d’estabilització del talús i reconstrucció del passeig, que ja acumulava demores, i reconeix que la magnitud dels danys causats pel temporal impossibilitza l’arranjament per a Setmana Santa.

L’Ajuntament ha estimat que les obres de reconstrucció podrien oscil·lar entre 6 i 8 milions d’euros, un cost que ha generat preocupació entre els residents i ha generat una crida a una resposta immediata per part de les autoritats.

L’Ajuntament espera una resposta ràpida de la Generalitat per abordar amb urgència les reparacions necessàries al passeig de Fenals. L’accés a la zona de Punta Garbí romandrà tancat, i es preveu que la seva obertura per a Setmana Santa serà pràcticament impossible.

Aquesta temporada ha estat marcada especialment per freqüents temporals de garbí, mentre que els de llevant han brillat per la seva absència. Aquesta disparitat ha acumulat la sorra predominantment en un sol costat de les platges. Tot i així, el consistori confia en resoldre la situació abans de l’estiu, tot i assenyalar que entre abril i maig solen presentar-se temporals de llevant que tornen a alterar la distribució de la sorra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button