NotíciesPolítica

El Palau de la Generalitat obre les seves portes per Nadal a tothom que vulgui visitar-ho

  • Diumenge 19 de desembre s’ha programat una jornada de portes obertes per veure l’arbre de Nadal i el pessebre tradicional
  • Els dies de Sant Esteve i 2 de gener es faran concerts extraordinaris de carilló

Un any més, el Palau de la Generalitat obre les seves portes a tota la ciutadania per Nadal, per donar a conèixer la seu del Govern i la tradicional decoració nadalenca que l’engalana. Enguany, les visites guiades seran diumenge 19 de desembre, i permetran descobrir racons del Palau com el Pati Gòtic, on s’ubica l’escultura Desconsol, de Josep Llimona, al costat de la qual llueix l’arbre de Nadal, cedit per la Fira de l’Avet d’Espinelves. Al primer pis, pujant per l’escala noble, s’hi troba la Galeria Gòtica i el Pati dels Tarongers, on s’hi ha col·locat el tradicional pessebre, obra de l’Associació de Pessebristes de Barcelona.

D’entre la decoració nadalenca de la seu del govern català també en destaquen una desena de ponsèties, cedides pel Gremi de Floristes de Catalunya, la il·luminació dels tarongers i el guarniment de la façana, així com un segon arbre de Nadal situat a l’entrada de les dependències del President de la Generalitat. A més, a la façana, també s’hi ha instal·lat la mula del pessebre de l’Ajuntament de Barcelona.

Les visites, que són gratuïtes, tindran lloc de 12 a 20h, en intervals de mitja hora i en grups reduïts. Per reservar hora, cal inscriure’s a través d’un formulari al web del departament de la Presidència. L’accés dels visitants serà pel carrer de Sant Sever.

Dissabte 18 de desembre s’ha programat una altra jornada de visites destinada als treballadors de la Generalitat. Habitualment, s’organitzen visites guiades obertes a tothom el segon i el quart cap de setmana de cada mes, excepte a l’agost, amb aforament limitat. Les reserves s’obren gradualment, sempre a través del web de Presidència.

Concerts de carilló des del Pati dels Tarongers

El Nadal al Palau també se celebrarà amb dues sessions de concerts de carilló el dia de Sant Esteve i el 2 de gener. El matí del 26 de desembre s’ha programat un concert extraordinari sota el títol “Un Nadal 100% popular”, amb nadales catalanes i internacionals interpretades per Anna Maria Reverté, que es podran escoltar des del Pati dels Tarongers o la Galeria Gòtica. Diumenge 2 de gener, a les 12h, tindrà lloc el concert “Dels Alps al Carib” amb música de les pel·lícules The Sound of Music i Pirates of The Caribbean. Per assistir a aquest concert, l’únic dels dos que encara té entrades disponibles, cal inscriure’s en aquest formulari o bé trucar al 012.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button