DefuncionsNotícies

El monument de l’Àngel és el lloc escollit per al comiat i homenatge del gran artista lloretenc Fermí Reixach aquest dissabte

L’associació cultural LEAD (Laboratori d’Expressions Artístiques i Desenvolupament), promotora d’un dels darrers treballs de Fermí Reixach, el curtmetratge “L’Àngel de Lloret” i del Cicle anual “Lloret Radical Poesia”, entre altres activitats, convoca demà dissabte un homenatge poètic a Fermí Reixach a l’Àngel de Sant Pere del Bosc, el primer monument de Catalunya que ret memòria a Jacint Verdaguer.

La emotiva trobada tindrà lloc dissabte 15 de juny a les 17h. Hi seran presents la germana d’en Fermí, la Neus, el seu fill, familiars i amics i la regidora de cultura de l’Ajuntament de Lloret de Mar.

Fermí Reixach ens va deixar aquest passat dimarts 12 de juny als 77 anys a la població que el va veure néixer, créixer i triomfar, Lloret de Mar; era vidu de Leda Arias, mare del seu únic fill Jaume. Des de l’associació lloretenca a la qual Reixach estava molt vinculat, volen transmetre aquestes sentides paraules en homenatge a l’artista:

HOMENATGE LAIC A FERMÍ REIXACH:

“Fermí Reixach ens ha deixat. Després d’una lluita exemplar amb una llarga malaltia, amb el mar com a aliat, l’estimat Fermí ha naufragat dolçament en braços de l’infinit. Com a lloretenques i lloretencs ens sentim orgullosos d’haver tingut entre nosaltres un home tan gran en la seva professionalitat com en la seva humanitat”

L’associació cultural LEAD

El nostre estimat amic no era catòlic, era artista i home d’esquerres. Per ser fidels al seu esperit i al sentir de la gent que necessita acomiadar-se d’ell col·lectivament, i sense que s’esperi cap missa per motius obvis, convoquen a tothom el dissabte dia 15 a les 17 h al monument de l’Àngel, el lloc que ell va estimar tant i una de les seves grans i últimes actuacions: el seu paper com a Verdaguer al curtmetratge “L’Àngel de Lloret”.

El primer monument que ret homenatge al poeta serà el lloc on podreu llegir el vostre adeu al Fermí, en forma de poesies triades o d’escrits propis. Us esperen per retre aquest sentit homenatge del poble de Lloret al seu fill dilecte. Descansa en pau Fermí. T’estimarem sempre!

Tothom que desitgi assistir a aquest acte de comiat i homenatge es pot apropar a l’Àngel lliurement. Per la seva banda la família agraeix les mostres de condol rebudes i agraeix l’homenatge que se li farà dissabte a Lloret en un indret tan estimat per Fermí Reixach, fundador del Teatre Lliure, que va dedicar tota la seva vida a l’interpretació.

Per la seva banda, la família ha decidit fer un comiat més íntim i reservat i agraeix a l’associació aquest acte tan emotiu que es donarà lloc aquest dissabte al monument de l’Àngel.

One Comment

  1. Varem pasar molt bons moments. Xerrant sense parar amb el mar de testimoni, o asseguts debant una taula amb bones viandes i sempre amb aquell Bon humor que fins i tot ens enfotiem de nosaltres mateixos. Fins a sempre Fermi!! No t’oblidare mai.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button