El PobleNotíciesSalut

El mercat negre dels passaports covid en augment

Check Point ha observat un augment important del nombre de venedors que utilitzen Telegram per anunciar targetes de vacunació falses a aquells que no volen vacunar.

La picaresca al voltant de la vacunació dona per escriure un llibre. L’últim capítol ve de la mà de Check Point. Des del mes de març, aquest fabricant de dispositius i programari de ciberseguretat ha observat un augment del 257% en el nombre de venedors que fan servir Telegram per anunciar targetes de vacunació falses a aquells “que no es volen vacunar”. A mesura que augmenta la pressió per vacunar amb la variant Delta, que s’està estenent ràpidament, creix el mercat negre d’aquests certificats. Per tan sols 100 euros, qualsevol pot comprar certificats falsos de la CDC, de l’NHS i del COVID digital de la UE, entre d’altres.

Els ciberdelinqüents estan organitzant els seus serveis en grups en Telegram, amb alguns grups que superen els 450.000 seguidors, ja que els venedors consideren que Telegram és un mitjà molt més eficient per escalar la distribució. Es poden comprar certificats de vacunació per a gairebé tots els països. La majoria dels certificats fraudulents es venen en països europeus.

El març de 2021, l’àrea d’investigació de Check Point va publicar un informe que detallava per primera vegada la tendència dels “passaports de vacunes” falsos que es venien en línia a la darknet. Des de llavors, els investigadors han seguit vigilant el mercat negre a la recerca d’activitat al voltant de suposats serveis de coronavirus.

Els anuncis estan destinats específicament a les persones “que no volen rebre la vacuna”. Una de les publicitats analitzades deia “som aquí per salvar el món d’aquesta verinosa vacuna”. Aquests reclams realcen la capacitat de viatjar i treballar lliurement com beneficis del seu producte. A més, els arguments publicitaris afirmen que les seves targetes de vacunació estan registrades i verificades en el sistema de l’NHS i de la CDC en línia, així com a la base de dades de la UE.

Per efectuar el pagament, els ciberdelinqüents accepten majoritàriament pagaments a través de PayPal i de criptodivises (Bitcoin, Monero, Dogecoin, Litecoin, Ethereum i altres). En alguns casos, s’accepten targetes de regal de Steam, Amazon i eBay. La manera de contactar amb aquests delinqüents és senzilla, ells MATEIXOS indiquen que el seu mètode de contacte es Telegram, WhatsApp, correu electrònic, Wickr i Jabber.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button