NotíciesSalut

El lloretenc Marc Schneeberger, expert en biomedicina, adverteix sobre els riscos de l’ús de medicaments antiobesitat: “Recuperar el pes inicial és la norma”

Marc Schneeberger, reconegut científic de Lloret de Mar i líder d’un grup d’investigació a la Universitat de Yale, ha emès un advertiment contundent sobre l’eficàcia dels fàrmacs antiobesitat, afirmant que, en la majoria dels casos, després d’un any de consum, els individus tornen al seu pes original.

En una extensa entrevista amb l’agència EFE, Schneeberger ha posat en relleu que, malgrat l’augment de popularitat dels anàlegs del GLP-1 i altres medicaments similars, la clau per combatre l’obesitat radica en un missatge de salut pública fort i en la promoció d’un estil de vida sa. El científic ha argumentat que, mentre aquests fàrmacs poden proporcionar una solució temporal al problema de l’obesitat, l’educació nutricional i la pràctica d’exercici físic regular són les millors estratègies preventives.

Schneeberger ha destacat també la seva preocupació pel preocupant augment de l’obesitat infantil a Espanya, subratllant la importància de promoure hàbits alimentaris saludables des de la infància. A més, ha insistit en la necessitat de tornar a una dieta basada en aliments no processats i ha advocat per una educació en matèria de nutrició en lloc de polítiques restrictives.

El Premi de Investigació Científica Princesa de Girona 2023 ha instat a la població a adoptar el refrany popular que insta a “esmorzar com un rei, dinar com un príncep i sopar com un pobre” com a guia per a una alimentació equilibrada. Schneeberger ha conclòs afirmant que, tot i l’existència de teràpies farmacològiques eficaces, la prevenció continua sent la millor estratègia contra l’obesitat i les seves conseqüències negatives per a la salut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button