La sentència en primera instància reconeix bona part de les reclamacions de la unió d’empreses (UTE) constructores, arran d’un contenciós del 2013 i el govern local vol apel·lar ara al TSJC
Ahir el tema es va parlar i exposar al ple municipal i ens fem ressò dels detalls que aporta el diari provincial El Punt Avui, però la conclusió és senzilla: una mala gestió farà que els 1,58 milions del deute surti dels veïns de Lloret.
El sobrecost de les obres de construcció de la piscina olímpica coberta de Lloret, la gestió de la qual va assumir posteriorment el consistori, 1,67 milions segons la unió temporal d’empreses (UTE) constructores –OHL i Àrids Vilanna– l’ha d’assumir el municipi, tot descomptant únicament els 94.499 euros en concepte d’electricitat i gas que s’havien consumit a la instal·lació abans de la recepció de l’obra. Aproximadament, doncs, 1,58 milions, que és el que s’ha dictaminat en la sentència del jutjat del contenciós número 2 de Girona, arran d’un primer recurs del 2013 presentat per l’UTE i ampliat posteriorment.
El govern local va donar compte de la resolució ahir a la tarda, en el ple ordinari, tot i que el regidor de Serveis Jurídics, Jordi Sais, va anunciar que cursaran recurs d’apel·lació davant el Tribunal Superior de Justícia (TSJC). Per Sais, que va lamentar que la sentència no estima “pràcticament cap de les al·legacions per obres no executades i millores” que l’UTE havia proposat per imposar-se en el concurs, l’objectiu és “que es vegin reconeguts aquests drets” en la instància superior. Fonts del govern lloretenc assumeixen que s’haurà de pagar una part de la suma, però inferior –el 2015 situaven la xifra vora els 700.000 euros–, i per això, en el pressupost del 2021 ja van aprovisionar 200.000 euros per reduir el possible impacte de la sentència.