El PobleNotícies

El Gremi d’Hostaleria de Lloret interromp el projecte de la dessaladora

Les pluges d’aquest mes de maig, que han contribuït a l’increment de les reserves hídriques del sistema Ter-Llobregat, permeten l’ajornament de la implantació d’aquesta fins al 2025.

La Junta Directiva del Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar ha pres la decisió d’interrompre el projecte d’implantació de la dessaladoraper l’abastiment d’aigua per les piscines d’allotjaments turístics.

Les pluges d’aquest mes de maig han contribuït a l’increment de les reserves hídriques del sistema Ter-Llobregat que abasteix al municipi. Això ha tingut com a conseqüència la tornada a la fase d’Excepcionalitat, on sí que s’autoritza l’ús d’aigua de xarxa pel reompliment de piscines d’allotjaments turístics. Per tant, l’abastiment d’aigua està garantit tot i que caldrà fer-ne un ús molt responsable. Es preveu que aquesta fase es mantingui tot l’estiu i que no hi hagi restriccions més severes com a mínim fins a gener de 2025.

El projecte de la dessaladora no es cancel·la, sinó que se n’ajorna la implantació com a mínim fins a 2025. Durant els pròxims mesos es prepararan els permisos per una ubicació definitiva de la dessaladora que, aquesta temporada s’hauria instal·lat en un emplaçament transitori a l’extrem del passeig marítim. Per evitar l’impacte visual i operatiu en primera línia de mar, s’estan estudiant ubicacions alternatives (una de les opcions podria ser als voltants de l’EDAR de Lloret de Mar).

Segons el gremi, continuaran comptant amb la plena implicació de l’Ajuntament de Lloret de Mar en tot aquest procés. De fet, el consistori continuarà treballant mesures pròpies per l’optimització de l’ús d’aigua. Reduir la dependència de l’aigua de xarxa és una prioritat per assegurar la sostenibilitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button