El PobleNotícies

El Govern preveu una temporada d’incendis complicada a les comarques gironines

La directora general d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, Anna Sanitjas, ha avançat que preveu una temporada “complicada” a nivell d’incendis forestals a les comarques gironines. Sanitjas ha especificat que l’Alt Empordà i el Baix Empordà són les dues comarques que més preocupen al Departament per la proliferació d’un incendi.

La directora general ho ha explicat aquest dijous al matí durant la presentació dels treballs fets de prevenció d’incendis a la demarcació, en una zona forestal propera a Riudarenes (Selva). En aquest punt s’ha recuperat un camí i un dipòsit d’aigua. De fet, el Departament d’Acció Climàtica ha invertit 2 milions d’euros en tasques de prevenció d’incendis al territori gironí.

Tot i que les pluges hagin estat abundants en les últimes setmanes (sobretot durant els mesos de març i abril), no han ajudat a frenar el dèficit hídric que pateix la demarcació des del 2020. De moment, l’aigua ha apaivagat la situació de sequera que hi havia i les pluges han servit per aturar el deteriorament de la vegetació.

Les mostres que els tècnics del departament han agafat de la vegetació que hi ha al cap de Creus (Alt Empordà) indiquen que es mantenen en valors normals per l’època i els arbres mostren una certa recuperació de la falta de pluges. Però si bé les pluges de la primavera han salvat els mobles a curt termini, la situació a mitjà i llarg termini no és òptima. El temps que hi hagi aquest maig i el juny acabaran de definir com es presenta la temporada d’incendis.

Malgrat tot, les prediccions estacionals preveuen que els propers mesos hi haurà menys pluja de l’habitual per l’època. Això fa que la demarcació s’enfronti a un estiu amb un nivell de perill per sobre de l’habitual. La situació més preocupant se concentrarà en el Baix Empordà i les zones del litoral de l’Alt Empordà. De fet, aquesta zona és molt sensible als episodis de vent i per això poden fer mal fins i tot encara que no hi hagi sequera.

Dos milions en prevenció a Girona

Amb l’objectiu de frenar la propagació dels incendis forestals, el Departament d’Acció Climàtica ha invertit 2 milions d’euros en prevenció d’incendis a la demarcació de Girona. Aquestes accions s’emmarquen en el pla de prevenció d’incendis 2022-2025 de la Generalitat, el “més ambiciós” que ha tirat endavant el Govern fins ara.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button