NotíciesSalut

El Govern podria suprimir l’obligatorietat del passaport Covid aquesta setmana

Ens fem ressò de la noticia escoltada avui dimecres 26 de gener del 2022 a RAC1, i confirmada per ‘Nació Digital’:

La decisió de l’executiu català es prendrà seguint les recomanacions del Comitè Científic Assessor de la Covid-19

El Govern suprimirà aquesta setmana l’obligatorietat de presentar el certificat Covidper accedir a bars i restaurants, locals d’oci nocturn, gimnasos i residències de gent gran. Segons ha avançat ‘Nació Digital’, la decisió de l’executiu català es prendrà seguint les recomanacions del Comitè Científic Assessor de la Covid-19 i s’anunciarà oficialment en els pròxims dies.

El citat mitjà explicat que l’informe que han fet els experts que assessoren el Govern arriba a la conclusió que el passaport Covid no ha complert el principal objectiu amb què es va implementar, que era reduir els contagis. En canvi, segons el comitè científic, l’obligatorietat ha servit per incentivar la vacunació, que evita la gravetat dels casos en cas de contagi.

L’obligatorietat de presentar el passaport Covid per poder accedir a determinats establiments es va posar en marxa el passat mes d’octubre, quan es va instaurar en el sector de l’oci nocturn, ara tancat. Posteriorment, es va ampliar el seu ús en bars i restaurants, gimnasos i residències. Tres mesos després, sembla que aquesta mesura té els dies comptats.

«Cada vegada hi ha més veus crítiques» contra la mesura

Fonts del Govern han explicat a ‘Nació Digital’ que l’obligatorietat del passaport Covid «no té sentit i cada vegada hi ha més veus crítiques». Així, els experts conclouen que la millor manera per lluitar contra la pandèmia és la vacunació, que és una eina imprescindible per reduir la gravetat dels símptomes de la Covid-19, evitant moltes hospitalitzacions.

En aquest sentit, el Comitè Científic Assessor del Govern assenyala que acreditar la pauta completa de vacunació quan s’entra en un establiment té poca repercussió en la lluita contra l’increment de casos positius, ja que no evita que hi hagi contagis.

La decisió de suprimir el passaport Covid a Catalunya arribarà la mateixa setmana en la qual el Govern ha fet caure totes les restriccions anti-Covid vigents, amb excepció del tancament de l’oci nocturn. El sector, segons sembla, podria reobrir a partir de l’11 de febrer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button