DefuncionsNotícies

El futbol català diu adéu a Antonio Lagunas, l’exentrenador de llegenda que va pujar al CF Lloret a Tercera Divisió

El món del futbol català està de dol per la pèrdua de l’Antonio Lagunas, emblemàtic entrenador que va deixar una petjada indeleble en diversos clubs, especialment a Lloret de Mar. A l’edat de 90 anys, Lagunas es despedeix d’un món que va marcar amb el seu talent, dedicació i innovació tàctica.

Nascut el 1933 a Badalona, la carrera de Lagunas va abastar no només èxits com a entrenador, sinó també com a jugador, defensant els colors de clubs com el Moncada, l’Artiguense, el Manresa i el CE Mataró. Va ser a Lloret de Mar on va assolir un dels seus majors èxits: l’ascens a Tercera Divisió la temporada 1980-81, un fita que va repetir amb l’Igualada i també amb el Granollers, mostrant una capacitat excepcional per transcendir les expectatives.

La seva etapa al Girona FC durant la temporada 1987-88 a Segona Divisió B va ser especialment recordada, no sols per la seva lluita per evitar el descens, sinó també per la seva habilitat per treballar sota pressió, tot i no aconseguir mantenir l’equip a la categoria. L’ampli currículum de Lagunas inclou passos per l’Andorra, el Palamós, el Tossa, entre molts altres, demostrant una vocació i un compromís amb el futbol que el portaria a la banqueta de l’Europa en dues ocasions.

Lagunas va ser també un pioner en l’aplicació de noves metodologies d’entrenament, incorporant tècniques com l’ús dels cons i estiraments que aviat serien adoptades àmpliament. La seva influència va transcendir els terrenys de joc, sent professor a l’Escola d’Entrenadors de la federació catalana sota la direcció de Domènec Balmanya.

La seva mort ha estat profundament sentida a tot el futbol català, on Lagunas no només va ser recordat per les seves contribucions tècniques sinó també per la seva forta personalitat i la capacitat d’estimar i ser estimat. El CE Europa, un dels molts clubs que va tenir l’honor de comptar amb la seva direcció, va ser l’encarregat d’anunciar el traspàs d’aquesta figura icònica. La comunitat futbolística recorda avui a Antoni Lagunas no només com a entrenador sinó com a innovador, mentor i amic.

Fa onze anys (2013), el CF Lloret li va organitzar un homenatge per celebrar el seus vuitanta anys:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button