EconomiaNotícies

El Consell Comarcal de la Selva ofereix ajuda a les empreses que contractin aturats de més de 45 anys

El Consell Comarcal de la Selva ofereix ajuda a les empreses que volen contractar persones en situació d’atur, preferentment majors de 45 anys i aturats de llarga durada. Aquesta ajuda es fa a través del Programa 30 Plus, impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el mateix Consell, i té com a objectiu la inserció de les persones en el mercat de treball ordinari, i facilitar l’aprenentatge i adquisició de competències professionals.

Amb aquest programa es dona resposta a les necessitats d’inserció laboral dels candidats i de reclutament de les empreses mitjançant ajudes a la contractació amb subvencions de 1.166,67 euros mensuals i de 38,36 euros al dia per jornada completa, pels mesos de durada del contracte fins a un màxim de 9 mesos subvencionats. En el cas de contractes a temps parcial, se subvencionarà la part proporcional en funció de la jornada parcial prevista. La subvenció és compatible amb altres incentius fiscals i les bonificacions en les quotes de la Seguretat Social segons la modalitat contractual.

Així les empreses que hi col·laborin amb la contractació de persones d’aquest col·lectiu a través del Servei Integral d’Ocupació opten a una subvenció de fins a 10.500 euros, sempre quan prèviament subscriguin un conveni amb l’ens local i ofereixin contractes de com a mínim sis mesos.

En l’edició anterior hi varen participar un total de 34 empreses, que van optar als ajuts a la contractació per un import total de 267.515 euros. Aquests treballadors, a més, van rebre assessoraments dels orientadors laborals i va participar a la formació que ofereix el programa pel manteniment del lloc de treball.

En la convocatòria actual, el programa 30 Plus ofereix els serveis de reclutament i selecció per competències de persones adequades al lloc de treball sense cap cost, el disseny, l’execució i el seguiment de una formació de 20 hores i màxim de 100 hores a subvencionades adaptada al lloc de feina que és una de les condicions requerides a les empreses contractants i finançades pel programa, així com, l’assessorament i el suport a la tramitació de les ajudes a la contractació vinculades a aquest programa.

L’ens selvatà aposta per la inserció laboral

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha destacat l’aposta de l’ens selvatà per aconseguir una major inserció al món laboral a la comarca de la Selva i, en definitiva, la creació de nous llocs de treball per a aquelles persones que per motius diversos estan a l’atur.

En aquest sentit, ha destacat el bon resultat que han tingut aquests programes – com Joves per l’Ocupació, Fem Ocupació, 30 Plus, Treball i Formació- en els darrers anys ja que en la major part dels casos moltes de les persones que participen en un programa d’aquestes característiques es reincorporen al món laboral.

One Comment

  1. El Estado dando propinas y retorciendo y desvirtuando el mercado laboral.

    Lo que hay que hacer es que el Ayuntamiento deje de imponer ordenanzas ridículas que suponen una zancadilla a los que se intentan buscar la vida montando alguna actividad.

    Si siguen así, tendremos que ir todos a trabajar al HayUntamiento

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button