NotíciesSalut

El CAP del Rieral, escenari de la nova docusèrie de TV3 ‘Històries de la Primària’

‘Històries de la Primària’ és la nova docusèrie, que s’estrenarà el pròxim 18 de gener a TV3 i també a la plataforma 3Cat a les 22.45 h, i que retrata des de dins l’assistència primària a Catalunya. Seran un total de sis capítols d’entre 40 i 45 minuts de durada, en els quals hi apareixeran una cinquantena de professionals i s’ha rodat en 15 centres d’atenció primària de Catalunya, entre els quals hi ha el CAP Dr. Francisco Benito Inaraja de Lloret de Mar (CAP Rieral), gestionat per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

El centre de primària serà un dels escenaris del sisè i últim capítol. El rodatge al Rieral es va realitzar en dos dies, el 24 i 25 d’octubre passat. Un equip de TV3 es va desplaçar fins al centre i va fer el seguiment de diverses professionals durant la seva jornada laboral. En aquest cas, hi han participat Ana Belén Fernández, infermera d’Atenció Domiciliària Integral, i les treballadores socials Aisatu Ceesay i Anaïs Godefroy.

Aquest dimecres s’ha presentat al Teatre Nacional de Catalunya, a Barcelona, la sèrie documental, i ha aplegat un miler de professionals de la primària. En l’acte presidit pel conseller de salut, Manel Balcells, s’ha fet un petit debat amb cinc protagonistes de la sèrie, una de les escollides per explicar l’experiència ha estat la treballadora social de la Corporació Aisatu Ceesay.

Façana del Teatre Nacional de Catalunya
Una de les treballadores socials del CAP Rieral participa en el debat que s'ha organitzat a l'escenari del Teatre Nacional de Catalunya

Per la seva banda, el conseller de Salut ha destacat que la sèrie documental parla de “casos reals” i del “valor immens” que fa l’atenció primària per la salut del conjunt de la població. També ha indicat que “la docusèrie va néixer d’una demanda pròpia dels professionals de la primària” i alhora “de com fer valdre la feina de la primària com a eix vertebrador del sistema”.

El conseller de Salut, Manel Balcells, parlant amb la treballadora social del CAP Rieral, Aisatu Ceesay

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button