NotíciesSalut

El CAP de Lloret de Mar inaugura “l’Escola de Salut” per a persones majors de 60 anys

  • El projecte forma part del programa de Benestar Emocional i Salut Comunitària de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva on participen diferents professionals dels centres d’atenció primària
  • En total es faran 14 sessions i tallers per promoure bons hàbits entre la gent gran i aprendre a conèixer i millorar la salut física i mental

Els centres d’atenció primària de Calella i Lloret de Mar, gestionats per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, posen en marxa l’Escola de Salut del Maresme i la Selva, amb la col·laboració dels Ajuntaments de Calella i Lloret de Mar.  Un espai de trobada adreçat a persones majors de 60 anys per promoure bons hàbits i per aprendre a conèixer i millorar la salut física i mental.

Malauradament, cada cop hi ha més gent gran que viu sola o amb una limitada xarxa social. La manca de les relacions o fins i tot el trencament de les xarxes socials a mesura que la gent es va fent gran provoquen un impacte negatiu a la seva salut.

El projecte consisteix en un seguit d’activitats un dia a la setmana. De 10:30h a 12:00h les persones participants podran fer dinàmiques que reforcin la seva autonomia. Activitats ben diverses amb temàtiques relacionades amb l’àmbit de la salut, l’envelliment actiu, les relacions socials o, fins i tot, la seguretat ciutadana. En aquesta primera edició, s’han obert inscripcions a dos municipis; Calella i Lloret de Mar. Per tal de poder fer una atenció personalitzada i de qualitat, els grups seran reduïts i tancats. A l’edició de Calella, el grup de majors de seixanta anys es trobaran els dimarts a partir de les 10:30 a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça. I, els usuaris de Lloret de Mar, el punt de trobada serà la Sala Polivalent de la Biblioteca Municipal, els dijous a la mateixa hora. Està previst que en els pròxims mesos aquest programa s’estengui a altres centres d’atenció primària de la Corporació.

El període d’inscripcions ja està obert. Les persones interessades, poden dipositar la butlleta d’inscripció a les bústies dels centres d’atenció primària de Lloret i Calella.

Les butlletes es podran trobar als centres d’atenció primària, així com a la biblioteca municipal, als serveis socials del municipi, casal d’avis o al centre cívic de Lloret de Mar.

Calendari de les dinàmiques (edició Lloret)

15/09: Presentació

22/09: Envelliment saludable: cos i ànima

29/09: Àlbum de records

06/09: La pell a partir dels 60

13/10: Mesures d’aportació i prevenció del furts

20/10: Relació social i suport emocional. Cohesió grupal

27/10: Sortida saludable

03/11: Els mandales que calmen

10/11: Taller de nutrició: cuina i alimentació saludable

17/11: Taller de memòria

24/11: Persones actives i compromeses

01/12: Dormir bé: son, descans. Parlem d’insomni

15/12: Com vivim la sexualitat

20/12: Salut emocional i cos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button