NotíciesSuccessos

Dotze efectius del servei d’emergències de Lloret de Mar es mobilitzen per una nova falsa alarma

Actuació diumenge 12 de maig

A Lloret de Mar, els serveis d’emergències s’enfronten a un increment de les falses alarmes que mobilitzen recursos valuosos i generen costos significatius per al municipi i el govern. L’últim incident va tenir lloc ahir diumenge 12 de maig a les 21:08h, quan un veí va alertar al telèfon d’emergències (112) en veure fum en un habitatge situat al carrer Pere Codina i Mont (Fenals), a pocs metres de la comissaria dels Mossos d’Esquadra i del parc de bombers de Lloret de Mar.

Una espelma

Tres dotacions de bombers, tres de la policia local i una dels Mossos d’Esquadra (12 efectius en total), es van dirigir al lloc de l’alerta, només per descobrir que es tractava d’una falsa alarma. Després d’accedir a l’habitatge pel balcó ja que a l’habitatge on suposadament hi havia l’incendi no hi havia ningú, els bombers van trobar només una espelma, en els últims moments de flama, quan surt una mica més de fum ennegrit, tancant així el part com una falsa alarma.

Falses alarmes

Aquest incident no és un cas aïllat. Segons el balanç d’intervencions del parc de bombers de Lloret de Mar durant l’any passat (2023), es van registrar 168 sortides d’emergència a causa de falses alarmes, situant-se en quart lloc després dels incendis urbans i de vegetació, la retirada d’elements perillosos i els rescataments.

Entre les falses alarmes més comunes es troben les trucades relacionades amb possibles incendis forestals, persones atrapades en ascensors, i mals olors del clavegueram que poden ser malinterpretats com a fugues de gas. A més, situacions quotidianes com el bricolatge els caps de setmana poden generar trucades d’emergència per olors estranyes als edificis.

Els bombers de la Generalitat fan una crida a la ciutadania per prendre consciència sobre l’ús adequat dels serveis d’emergència, evitant trucar sense una raó justificada. Aquestes falses alarmes no només afecten l’eficiència dels serveis d’emergència, sinó que també representen un cost considerable per al municipi i el govern, on cal destacar que diverses trucades falses també es deuen a bromes que poden considerar-se com a delicte depenent de la gravetat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button