El PobleNotícies

Divendres 8 d’octubre: Apagada nacional contra l’abús de les elèctriques

El preu de la llum polvoritza ahir dijous tots els seus rècords: 288 euros.  L’escalada sense fi de preus de l’electricitat regira als ciutadans i a través de les xarxes socials s’ha convocat una apagada i una cassolada aquest divendres 8 d’octubre a les 22.00 hores a tot Espanya que durarà 30 minuts, o el que els usuaris vulguin  allargar.

A la iniciativa llançada per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) entre altres associacions.  En un comunicat conjunt, les entitats municipalistes han criticat l’augment continuat de les tarifes elèctriques i han defensat l’impuls d’un nou model i mesures que reverteixin la situació.  Les tres entitats han sostingut que hi ha una manca de control sobre el preu de l’electricitat que afecta, sobretot, a “les persones i famílies més vulnerables”, circumstància que s’afegeix a la crisi socioeconòmica que ha provocat la pandèmia del covid-19  .

Han lamentat que els ajuntaments no tenen les eines adequades per fer front “ni a la situació de preeminència de les empreses elèctriques ni a les conseqüències socials que està provocant”.  Per això, han sol·licitat que les administracions supramunicipals impulsin mesures a curt termini per “revertir aquesta situació i recuperar el control d’un bé bàsic com és el subministrament elèctric”.  També han demanat impulsar un nou model energètic que fomenti l’ús d’energies renovables i es basi “en la concertació territorial, l’autoconsum i la participació ciutadana i de les administracions públiques tant en la titularitat com en la gestió”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button