ActivitatsNotícies

Diumenge 5-F: Una Tirada a l’Art… diferent

Esperem que us agradi el vídeo que des de Lloret Gaceta hem preparat de la primera Tirada a l’Art 2023 celebrada aquest diumenge 5 de febrer a Lloret de Mar. Una jornada on el temps ha acompanyat, amb una lluna plena espectacular acompanyant el sol a la seva sortida, on els dos astres han estat testimonis del començament d’aquest dia popular tan entranyable per la seva història i de reunió de veïns i veïnes.

L’art (ormeig d’arrossegament) va ser una tècnica de pesca utilitzada pels lloretencs per guanyar-se la vida. L’art es tirava des de la platja i, en recollir-lo, s’obtenia un bon grapat de peix.

Per no perdre aquesta forma de vida i per rendir homenatge de recordança i agraïment a aquestes persones del mar, el primer diumenge de desembre i el primer de febrer (si el temps i el mar ho permeten), hi ha una trobada a la sortida del sol a n’es Trajo d’en Reyné (lloc on havia tirat l’art en Reyné)  per tirar l’art amb tothom que hi vulgui participar. Un cop recollit, es fa un esmorzar amb el peix pescat.

Amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana s’ha convidat en aquesta tirada d’avui diumenge a directors dels museus de la Xarxa de Museus Marítims de Catalunya per a contribuir en la difusió d’aquesta art de pesca tant nostrada. Activitat organitzada per Xino Xano.

Montphoto aprofita la Tirada a l’Art del Xino Xano per dur a terme el Salat, una activitat de narrativa fotogràfica vinculada a aquesta tradició que fa anys que Lloret preserva.

L’entitat Montphoto, que cada mes d’octubre celebra a Lloret el Festival Internacional de Fotografia de Natura, celebra quest diumenge el Salat, una activitat de narrativa fotogràfica.
Salat es tracta d’un cicle sortides – tallers fotogràfics en els quals es vol aprofundir a les històries dels carrers i paratges de Lloret de Mar i per la memòria del seus protagonistes per mostrar-ho com alguna cosa més que un escenari turístic.

En aquesta edició d’aquest diumenge, han treballat la tradició de la Tirada a l’art. L’activitat ha estat organitzada per Montphoto i ha anat a càrrec del fotògraf lloretenc David Salcedo, i Xavi Orri com a guia acompanyant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Articles

Back to top button