ActivitatsNotícies

Dissabte 4-F: Música, meditació, astronomia, espases, dansa, projeccions i molt més… al Rieral de Lloret de Mar

Lloret celebra aquest dissabte 4 de febrer la Revetlla de la Capital, una trobada d’entitats per donar el tret de sortida a la Capital de la Cultura Catalana. De 10.00 h a 14.00 h del migdia estaran a la plaça Domènec Moner i Basart (barri del Rieral) i hi haurà parades de les entitats, exhibicions de balls, de música i tallers.

Més d’una vintena d’entitats que formen part del registre d’entitats de Lloret han confirmat que assistiran a la Revetlla de la Capital de la Cultura Catalana, el primer acte de la capitalitat lloretenca que se celebra aquest proper dissabte 4 de febrer.

Se’ls trobarà de 10h a 14h del migdia a la Plaça Domènec Moner, al barri del Rieral, amb la voluntat de seguir desubicant les activitats programades en el marc de Lloret com a Capital de la Cultura Catalana 2023. Tothom qui s’hi apropi podrà passejar per les parades de les entitats participants des d’on, juntament amb l’escenari que s’instal·larà a l’espai, s’organitzaran exhibicions de cant coral, danses tradicional, tallers, actuacions i molt més…

Aquest és el programa previst:

⚪️10h -10.15h: INAUGURACIÓ DE LA REVETLLA
⚪️10.15h – 10.30h: Cant coral. CORAL UNIÓ LLORETENCA
⚪️10.30h-10.45h: Actuació musical. ASOCIACIÓN TÁRTARO-BASHKIR
⚪️10.45h-11h: Xerrada sobre astronomia. ASTRUMLLORET
⚪️11h-11.15h: Actuació de percussió. Associació KALATRONS
⚪️11.15h-11.30h: Recital de textos. CONFRARIA ST. ELM
⚪️11.30h-11.45h: Taller de meditació guiada. ASSOCIACIÓ PUNT D’EQUILIBRI
⚪️11.45h-12h: Moviments coreografiats amb i sense espases. AECO-ASSOCIACIÓ PER L’ESTUDI DE LES CULTURES ORIENTALS
⚪️12H. COCA PER TOTHOM!
⚪️12h-12.15h: Exhibició de dansa. ASSOCIACIÓ DE DONES L’AURORA
⚪️12.15h-12.30h: Mostra de balls típics de Punjab. ASSOCIACIÓ CULTURAL DE L’ÍNDIA
⚪️12.30h-12.45h: Actuació de ball. CASA DE CÚLLAR

⚪️12.45h-13h: Duet de violins. AMICS DE LA MÚSICA

A banda de les actuacions a l’escenari i passejar entre les casetes, també, durant tot el matí, hi haurà un espai destinat al rem ergòmetre amb el Club de Rem Santa Cristina i el Club de Rem Sant Romà que faran demostracions per a qui vulgui conèixer l’esport. Hi haurà també una exhibició de puntaires que faran un taller per ensenyar a fer puntes de coixí, i el taller pinta-cares a la caseta de l’Associació Punt.

També hi haurà una carpa amb la projecció contínua de:

  • Curtmetratge “La llegenda del traginer” de l’Associació Veïnat de les Alegries
  • Vídeo “Tirada a l’art” del Xino-Xano
  • Tràiler promocional del Festival Lloret Negre.
  • La Central de la Capital de la Cultura Catalana també tindrà una caseta on es podran recollir els programes d’activitats de la Capital de la Cultura Catalana de febrer a abril.

Diumenge 5 de febrer, una Tirada a l’Art diferent per la CCC:

Directors de museus marítims de Catalunya participaran de la Tirada a l’Art del diumenge dia 5 de febrer. En el marc de Lloret com a Capital de la Cultura Catalana s’ha convidat a directors de museus marítims de Catalunya a assistir a veure la Tirada l’Art. L’art (ormeig d’arrossegament) va ser una tècnica de pesca utilitzada pels lloretencs per guanyar-se la vida. L’art es tirava des de la platja i, en recollir-lo, s’obtenia un bon grapat de peix. Per no perdre aquesta forma de vida i per rendir homenatge de recordança i agraïment a aquestes persones del mar, el primer diumenge de desembre i el primer de febrer (si el temps i el mar ho permeten), hi ha una trobada a la sortida del sol a n’es Trajo d’en Reyné (lloc on havia tirat l’art en Reyné) per tirar l’art amb tothom que hi vulgui participar. Un cop recollit, es fa un esmorzar amb el peix pescat. Aquesta tradició la manté viva l’entitat Xino Xano que, en aquesta ocasió i en el marc de la Capital de la Cultura Catalana, s’ha volgut convidar a directors de museus marítims de Catalunya a venir i a conèixer l’activitat. Alguns d’ells ja han confirmat la seva assistència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button