El PobleNotícies

Dijous: Protecció Civil continua amb el pla d’alerta per la previsió de fort vent a La Selva

📸Foto de Jesús Garcia (dimecres 10 de novembre 2021)

  • L’episodi de fort vent començarà ja el vespre de dimarts 9 de novembre i s’allargarà fins dijous
  • Les ventades afectaran zones densament poblades i per això caldrà extremar la prudència en la mobilitat 
  • Retireu de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d’alerta el Pla Especial d’Emergències per risc de vent a Catalunya VENTCAT per l’episodi de fort vent que el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu a partir d’aquest vespre i fins dijous al litoral de Barcelona i la costa sud de Girona.

Segons l’SMC, el vent serà fort durant les properes hores i fins dijous a mitja nit al litoral barceloní i sud de Girona. El vent bufarà de component Est i es preveuen ratxes de 70 km/h. Les comarques més afectades per l’avís són el Barcelonès, Garraf, Baix Llobregat, Maresme, Vallès Oriental i la Selva.

Les ventades afectaran zones densament poblades i per això caldrà extremar la prudència en la mobilitat. De la mateixa manera caldrà ser molt prudent, també, en les activitats a l’aire lliure, ja sigui en zones urbanes pel risc de caiguda de branques, arbres o altres elements estructurals, com també a les zones rurals. Cal evitar aquestes zones arbrades, incloses les d’àmbit urbà, mentre bufi el vent fort a les zones afectades. Es recomana que les activitats previstes a l’exterior es realitzin només si es pot garantir la seva seguretat, comprovant que no hi ha risc de caiguda d’objectes que puguin produir danys. Cal tenir especial cura amb els elements mòbils tipus carpes o similars i amb la proximitat d’arbrat, bastides i murs de tancament susceptibles de ser inestables.

📸Foto: Enka San (Platja Fenals 2021)

A nivell preventiu i en àmbits urbans, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent. Especialment, cal vigilar les decoracions nadalenques i, si no es pot garantir la seva subjecció, és millor retirar-les. Tampoc és segur protegir-se darrera de murs o cartells publicitaris si no són estables.

Consulteu els consells de Protecció Civil de la Generalitat davant les ventades a interior.gencat.cat/ventades

Cal extremar les precaucions en la mobilitat a les zones on el vent bufi fort i seguir els consells del Servei Català de Trànsit:

Reduir la velocitat, corregint les desviacions per mantenir la trajectòria del vehicle.

  • En el cas d’avançar vehicles de grans dimensions, vigilar especialment amb la distància de separació lateral.
  • Fixar-se en la trajectòria del vent a través dels arbres i arbustos de la calçada.
  • Subjectar el volant de manera segura i forta.

Es recomana prestar atenció a l’evolució meteorològica i seguir els consells i les possibles incidències a través del twitter @emergenciescat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button