EconomiaNotícies

Dies de recaptació solidària a Lloret de Mar, amb aquestes 2 accions

Per una banda, l’Ajuntament de Lloret de Mar dona un xec de 2.343€ a Càrites de la recapta de mascaretes solidaries

L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, acompanyat del regidor de Recursos Humans, Xavi Flores, i la portaveu de Força Lloret, Lluïsa Baltrons, han lliurat avui 5 de Novembre un xec solidari per valor de 2.343€ a la presidenta local de Càritas, Lucia Echegoyen. Els han acompanyat el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Orobitg, i el regidor Eduardo López. 

Aquest xec solidari neix de la proposta de la portaveu de Força Lloret a l’estiu del 2020 de posar a la venta les mascaretes municipals de Lloret de Mar i va ser acceptada per l’equip de govern que va posar a la venta aquestes mascaretes FPP2 tèxtils logotipades amb el logo de Lloret de Mar a un preu de 5€ al Museu del Mar. Es va acordar que el 30% de la recaptació aniria a Càritas Diocesana amb la finalitat d’ajudar al finançament del Centre de Distribució d’Aliments de Lloret de Mar. Xavier Flores explica que“Agraïm la implicació de la ciutadania ja que la rebuda ha estat molt bona i s’han venut aproximadament 1.560 mascaretes que han fet possible aquest xec solidari de 2.343€”.

L’alcalde de Lloret ha destacat que “De la necessitat, portar mascaretes, n’hem fet una virtut, incorporant aquesta vessant solidaria que anirà destinada al Centre de Distribució d’Aliments de Lloret”. La presidenta de Càritas, ha agraït aquest xec solidari que ha explicat que és “molt necessari ja que malauradament encara hem d’atendre a 800 famílies de Lloret que es troben en una situació complicada” 

Del 19 al 27 de novembre tindrà lloc una nova edició del Gran Recapte d’Aliments que tornarà a tenir un format de donacions virtuals.

_________________

I d’altre banda, el “Camí a Lloret” clou a Lloret de Mar el dissabte 6 de novembre, amb la recaptació de 2.000 € per la Marató de TV3 

L’activitat prèvia és el tret de sortida del Congrés Mundial de Turisme Esportiu, que tindrà lloc el proper 25 i 26 de novembre a Lloret de Mar

  • Les poblacions certificades per l’Agència Catalana de Turisme com a Destinació de Turisme Esportiu completen els diversos recorreguts amb èxit de participació
  • Pels 900 km recorreguts entre totes les destinacions es donaran 2.000€ a la Marató de TV3 d’enguany dedicada a la salut mental

El I Congrés Mundial de Turisme Esportiu, que tindrà lloc els dies 25 i 26 de novembre a Lloret de Mar (Costa Brava), ha donat el tret de sortida amb l’activitat prèvia “Camí a Lloret”, una iniciativa en la que han participat diferents destinacions certificades amb la Marca Turisme Esportiu atorgada per l’Agència Catalana de Turisme.

“Camí a Lloret”, acció solidària en la que han participat diferents destinacions certificades amb la Marca Turisme Esportiu atorgada per l’Agència Catalana de Turisme, ha donat el tret de sortida al I Congrés Mundial de Turisme Esportiu, que tindrà lloc els dies 25 i 26 de novembre a Lloret de Mar (Costa Brava).

Amposta, Calella, Girona, l’Hospitalet de Llobregat i Santa Susanna s’han unit aquest cap de setmana en aquesta iniciativa solidària que ha constat d’accions esportives dutes a terme amb èxit d’assistència pels veïns i veïnes de cada població. A partir del càlcul de la distància entre cadascun d’aquests municipis i Lloret de Mar, s’ha calculat una distància mitja que ha servit per establir el repte a superar per cada destinació a través d’esports com el rem, l’atletisme, la natació i el ciclisme, respectivament. En total, entre totes les poblacions participants s’han recorregut 900 km.

La localitat de l’Ametlla de Mar farà un spin-off de l’acció el proper dissabte 13 de novembre, on recorrerà els quilòmetres pertinents navegant amb diferents embarcacions sostenibles com la vela lleugera, caiacs, muletes o paddle surf. Cada quilòmetre recorregut suposa una aportació a La Marató de TV3, xifra que ja ha arribat als 2.000 €.

La cloenda de l’acció s’ha dut a terme avui dissabte a Lloret de Mar, on Valentí Sanjuan, esportista estretament vinculat a Lloret i influencer esportiu amb milers de seguidors a les xarxes socials, ha recorregut els últims metres del repte, des de Sa Caleta fins a la Plaça de la Vila. En aquest últim quilòmetre l’han acompanyat també representats de 22 entitats esportives lloretenques. Un cop acabat el recorregut, Sanjuan, juntament amb Jaume Dulsat, alcalde de Lloret de Mar, i Patrick Torrent, director executiu de l’ACT, han fet el recompte de la quantitat donada a la Marató de TV3.

Turisme Esportiu a Catalunya

Catalunya compta amb 11 municipis certificats com a Destinació de Turisme Esportiu (DTE) per l’Agència Catalana de Turisme: L’Ametlla de Mar, Amposta, Sort, Salou, Cambrils, Lloret de Mar, Girona, Calella, Castelldefels, l’Hospitalet de Llobregat i Santa Susanna. Aquesta distinció s’atorga a aquells municipis que ofereixen recursos, serveis i instal·lacions d’alta qualitat tant als esportistes d’elit i professionals com als turistes aficionats i amants de l’esport que vulguin practicar activitats esportives o assistir a diferents competicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button