NotíciesSuccessos

Detenen un jove per abusar sexualment d’una turista a Lloret que havia estat absolt de violació fa pocs dies

Segons informa l’ACN (Agència Catalana de Notícies) els Mossos han detingut un jove de 29 anys per abusar sexualment d’una turista a la platja de Lloret de Mar. La policia investiga si per aconseguir doblegar la voluntat de la víctima s’hauria valgut de la submissió química. Els fets van passar la matinada de dimarts, quan els joves -que s’havien conegut feia poques hores- van anar junts a la sorra. Allà, segons va relatar la turista, ell li va oferir una cigarreta. Després de fumar-la, la jove es va trobar malament. Tan sols recorda que el noi va començar a fer-li tocaments. A partir d’aquí, res més fins que es va despertar mig nua a la platja. Es dona la casualitat que, fa pocs dies, l’Audiència va jutjar l’acusat per violar una altra noia l’estiu del 2020. El van absoldre.

L’atac sexual va tenir lloc la matinada del 31 de maig a la platja Gran de Lloret de Mar. La víctima és una turista i, segons el relat que va fer a comissaria, havia conegut el jove aquella mateixa nit. Cap a quarts de sis de la matinada, els dos van anar junts fins a la sorra. Allà el noi la va convidar a fumar una cigarreta.

Poc després, la víctima es va començar a trobar malament. Li van venir basques i gairebé no recordava res del què havia passat. Estona després, es va despertar estirada damunt la sorra i sense la roba interior.

Segons va explicar la turista als mossos, abans de perdre el coneixement, sí que recordava que el jove va començar a fer-li tocaments. I tot i que ella li repetia que s’aturés, ell no li feia cas.

La policia va portar la noia fins a l’hospital de Calella (Maresme) perquè, com marquen els protocols en aquests casos, els metges li fessin una exploració. Després, la turista va presentar denúncia als jutjats.

Aquest divendres, els Mossos d’Esquadra han detingut el suposat agressor. És un jove de 29 anys a qui, de moment, se l’acusa d’un delicte d’abusos sexual. La policia continua investigant els fets i està pendent de rebre els resultats de toxicologia per saber si el detingut va posar alguna substància a la cigarreta per anul·lar la voluntat de la víctima.

El jove detingut feia escassament quinze dies que havia sortit de la presó. Hi havia ingressat a mitjans de juliol del 2020, quan els Mossos d’Esquadra el van detenir després que una noia de 21 anys denunciés que l’havia perseguida pel carrer, també a Lloret de Mar, i l’havia violada en una zona enjardinada.

El judici es va celebrar a principis de maig a l’Audiència de Girona. El jove s’enfrontava a una condemna de fins a 12 anys de presó. El tribunal, però, el va absoldre i també va ordenar que se l’alliberés. Feia gairebé dos anys que estava en preventiva. La sentència recollia que, tot i que el relat de la denunciant era “persistent”, el tribunal tenia “dubtes raonables” que el jove hagués comès la violació. Entre d’altres, perquè la instrucció del cas va ometre elements clau.

2 Comentaris

  1. El titular està mal redactat. Qui va estar absolt? El jove o la turista? Suposem que l’acusat (el jove), però unes comes ajudarien a entendre millor la cosa.

    1. Hola! Gràcies pel matís i la teva opinió, sempre molt important. El detingut es masculí, la turista femení, no hi ha malentès al redactar-se que està absolt i no absolta. Tot I Que com dius, les comes sempre poden ajudar. Encara que tb poden confondre. Merci

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button