NotíciesSuccessos

Detenen a Lloret vuit integrants d’una organització dedicada a l’estafa del ”fill en problemes”

Agents de Policia Nacional han detingut a Lloret de Mar i Girona deu integrants d’una organització criminal dedicada a les estafes a través del mètode del “fill en dificultats“. Seguint aquest modus operandi, els delinqüents es feien passar per fills de les víctimes i els demanaven diners a través d’un missatge de WhatsApp.


Els deien que el seu telèfon s’havia fet malbé i que podien escriure’ls en el nou número, que suposadament era d’un amic. Mai parlaven per telèfon per no descobrir-se i els demanaven transferències urgents d’entre 2.500 i 3.000 euros. La investigació, que continua oberta, es va iniciar després que el cos rebés nombroses denúncies. No es descarten noves detencions.

La majoria dels detinguts són de Lloret de Mar i entre els deu integrants de l’organització arrestats, hi ha l’encarregat de la captació de joves d’entre 20 i 30 anys per dur a terme aquestes estafes. El paper dels captats era fer de “mules”; és a dir, rebre els diners estafats de la víctima a canvi d’una compensació econòmica per part de l’organització.

D’aquesta manera, es dificultava el rastre dels diners i la identitat dels estafadors. També es demanava a la víctima fer pagaments fraccionats amb el mateix objectiu. Després de diverses gestions, els agents han aconseguit seguir el rastre de les transferències que havien fet les víctimes i detenir els estafadors.

Arrestat el cap 

Un cop localitzats els autors, la majoria a Lloret de Mar -alguns també a Girona-, la Policia Nacional va detenir 10 integrants de l’organització criminal. 

Entre els detinguts hi havia el cap de l’organització, que era l’encarregat de la captació de joves d’entre 20 i 30 anys per dur a terme aquestes estafes o també per fer de mules, és a dir, rebre els diners estafats de la víctima a canvi d’una compensació econòmica per part de l’organització, i així dificultar el rastre dels diners i la identitat dels estafadors.

Tot i les detencions, la investigació continua oberta i no descarten noves detencions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button