ActivitatsNotícies

Després de tres anys d’absència torna el pessebre vivent i la missa rociera a la Parròquia de Lloret de Mar

Ja ha arribat el fred, i les llums de Nadal il·luminen els carrers, només falta muntar el pessebre vivent i embolicar els regals. Les propostes festives ja han començat i el cap de setmana del 16 i 17 de desembre s’omplirà d’ambient nadalenc als voltants de l’església de Sant Romà de Lloret de Mar amb el Pessebre Vivent i una Missa Rociera. Ens hem apropat a parlar amb el Mossèn Martirià Brugada perquè ens parli d’aquestes activitats.


Mossèn, quants anys fa que se celebra el pessebre vivent a Lloret? S’ha anat celebrant de forma intermitent des de fa anys; als anys 80 i 90 se’n feia un de molt gran i amb molta participació ciutadana al bosc dels voltants de Can Saragossa, el que sempre s’ha celebrat de manera periòdica ha estat el de les monges, enguany serà dilluns dia 18 de desembre al col·legi de la Immaculada Concepció. El de la parròquia, que ara parlarem, l’última vegada, va ser l’any 2019 i es va fer al pati de la rectoria, i tres anys després… aquest any, tornem.

Qui l’organitza i prepara els escenaris?

S’encarreguen els grups d’esplais de la parròquia. Hi ha grans i petits dels tres esplais; els grans s’ocupen més de l’attrezzo i els petits fan de figurants. Són uns 150 participants. Els figurants són els nens i nenes dels tres esplais.

Què necessiteu per fer el pessebre aquest any?

Tot el que ens puguin portar i deixar que sigui adient per oficis del pessebre, com les eines del camp, peces d’attrezzo per la posada, com taules antigues, pots per beure, etc. Màquines de moldre gra, etc. Cal que ho portin tot marcat amb el nom perquè no es perdi res.

Què és el més difícil de fer o de preparar en el pessebre vivent?

El més difícil és aconseguir crear un marc d’il·lusió alhora que recrear el naixement del nen Jesús. La il·luminació és molt important per crear aquest ambient d’il·lusió.

Quin dia, hora i lloc es podrà veure?

Serà al pati de la rectoria (al costat de l’Església de Sant Romà) dissabte 16 desembre a partir de les 17 h i serem fins a les 19 h. No cal pagar entrada, però sí que cal contribuir amb algun producte d’alimentació per entregar a Càritas. I recordeu dilluns dia 18 de desembre el fan al col·legi de la Immaculada Concepció.

Voleu fer alguna crida per demanar alguna cosa de cara a Nadal?

Sí, s’agraeix que la gent col·labori amb Càritas portant aliments o aportacions econòmiques.


Misa Rociera

La Misa Rociera d’enguany tindrà lloc un dia després del pessebre vivent. És una missa parroquial molt alegre amb música i cant nadalenc i rociero; serà el proper diumenge 17 de desembre a les 11 h a l’Església de Sant Romà:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button