EconomiaNotícies

Desconcert entre els conductors els primers dies de descomptes als carburants 

Satisfacció, desconcert i la sensació que la mesura no és suficient. Així és com enfronten els conductors els primers dies de rebaixa de 20 cèntims el preu dels carburants. Durant les primeres hores del divendres, les benzineres de les comarques gironines han treballat amb certa normalitat i amb algunes cues puntuals  i, fins i tot, hi havia alguns usuaris que ni tant sols sabien que començaven els descomptes.
9.30 del matí a Lloret, (divendres 1 d’abril) hi han 5 benzineres, però totes treballen amb certa normalitat i amb poques cues. És el primer dia de descompte de 20 cèntims en el preu dels carburants però encara hi ha molts conductors que o bé no ho saben o bé ho encaren amb cert escepticisme. De fet, els panells informatius no reflecteixen la rebaixa i això confon alguns dels conductors.

Entre els que coneixen la mesura, hi ha també divisió. Hi ha qui ho valora positivament i també qui ho veu insuficient. Francisco Ríos és transportista internacional. Acaba d’arribar l’Alemanya, on el preu del combustible ja supera els 2 euros. “He fet 4.000 quilòmetres, a 2,20 euros. És impensable”, assegura.

Ell veu bé la reducció del preu però creu que la situació actual és insostenible. “Jo perquè, com a conductor particular, treballo a tres quilòmetres de casa però els que n’han de fet 20, 30 o 40, anar i tornar cada dia, és inaguantable i més com estan els sous”, insisteix.

Tampoc ho veu suficient l’Antonio. “En realitat, recuperem el que teníem. Està bé l’esforç però podrien esforçar-se una mica més”, afegeix. A més, creu que falta informació i que el fet que t’apliquin el descompte quan pagues l’import crea confusió.

Per l’Abdul, la rebaixa serà pràcticament imperceptible. Diu que fa mesos que no guanya res treballant com a repartidor. “20 cèntims és molt poc, no guanyem res i perdem diners treballant”, assegura.

“Apugen preus per després baixar-los”

Una de les benzineres que tradicionalment té els preus més baixos registra algunes cues a mig matí. Entre els clients que esperen per omplir el dipòsit hi ha en Joan. Ell veu bé la rebaixa però augura un futur complicat a tots els nivells. “En poc temps s’ha doblat el preu i les perspectives no són gaire bones”, afirma.

O la Carme, que no sabia que aquest divendres entrava en vigor la mesura però que ho veu com un engany. “És aquell joc on ens pugen per després baixar i que estiguem contents, però ja ens hauran apujat el preu”, assegura. “Els augments són un abús perquè ens fan creure que ve de no sé on però en realitat ve d’aquí”, afegeix.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button