NotíciesSuccessos

Desarticulen una banda que produïa 1.250 kg de marihuana a l’any

Amb aquest capítol d’avui (16/6/22), es dona per desarticulada la banda que van començar a aturar el passat 24 de maig. Per recuperar la noticia 👉🏻aquí.
Dijous 16 de juny: Els Mossos d’Esquadra i funcionaris de duanes de l’Agència Tributària van detenir aquest mes de maig 56 persones, 13 de les quals han ingressat a la presó, que conformaven una organització establerta a Catalunya amb capacitat de produir fins a 1.250 quilos de marihuana l’any, valorats en tres milions d’euros. Aquesta droga tenia un preu de venda d’uns 3 milions d’euros. Es tracta d’una de les majors xarxes criminals dedicada a aquesta activitat a Catalunya, amb presència arreu del territori però especialment a Girona i Tarragona. Hisenda investiga ara el blanqueig de capitals, que presumptament feien enviant diners i amb la compra de negocis i immobles.

L’organització comptava amb 24 plantacions de marihuana a les quatre províncies catalanes i en el moment de les entrades i registres, efectuats el passat 24 de maig després d’un any d’investigacions, van trobar en elles 22.600 plantes i 166 quilos de cabdells.

Segons han informat en una roda de premsa l’inspector dels Mossos d’Esquadra Josep Boixadé i el cap de vigilància duanera de l’Agència Tributària a Girona, Antonio Lajustícia, l’organització criminal és una de les majors xarxes relacionades amb el tràfic de marihuana que s’han desmantellat a Catalunya. Tota la droga que produïa aquesta xarxa es destinava íntegrament a altres països europeus, sobretot als del nord d’Europa, en els quals el preu de venda de la marihuana es multiplica per tres o quatre.

La recerca dels Mossos d’Esquadra va començar al maig de 2021, quan els agents van desmantellar una plantació de marihuana a Sant Vicenç de Castellet (Bages) i van descobrir que la instal·lació era d’un nivell tècnic major de l’habitual.

Arran d’aquesta primera entrada, els agents van localitzar altres plantacions, preparades en immobles llogats repartits per tota Catalunya i presumptament vinculades a la mateixa xarxa criminal. L’operatiu per desmantellar l’organització criminal es va dur a terme el passat 24 de maig, amb entrades i registres simultanis en 17 municipis de les quatre províncies catalanes, entre ells Calella, Lloret de Mar, Castell-Platja d’Aro, Segur de Calafell, el Vendrell, Vilanova i la Geltrú, Flix, Solsona, Santa Susanna o la ciutat de Barcelona.

Els Mossos d’Esquadra van desplegar aquest operatiu amb urgència després d’un assalt amb armes de foc d’un grup rival a una de les instal·lacions de la banda investigada.

En els registres, els Mossos d’Esquadra també van decomissar 225.765 euros en efectiu i diverses armes de foc amb munició real.

Blanqueig de capitals

El cap del Servei de Vigilància Duanera a Girona, Antonio Lajusticia, ha explicat que es manté oberta una investigació paral·lela sobre el blanqueig de capitals. Els investigadors treballen sobre tres vies. En primer lloc, tenen indicis que part del blanqueig es feia amb l’enviament de diners al país d’origen dels caps de la banda, també a través d’empreses d’enviament de diners. En segon lloc, també creuen que compraven negocis a Catalunya, principalment bars o cafeteries, on injectaven els diners i els feien passar com a part del benefici del negoci. En tercer lloc, també apunten a la compra d’immobles a Catalunya, tot i que això no es feia a gran nivell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button