ActivitatsNotícies

Des de Lloret Gaceta, us desitgem a totes un Feliç dia de la Dona. Consulta les activitats especials per avui 8M i tot el Març

8 de març. Dia Internacional de les Dones

Com ja és habitual, Lloret de Mar es bolca un altre any més amb aquest dia tan especial, el 8M, conegut internacionalment com el Dia de la Dona.

L´Associació de Dones l´Aurora de Lloret, propulsora principal en la commemoració d’aquest dia a la població, cada any juntament amb la col·laboració de l’ajuntament amb els seus diferents departaments i d’altres institucions, preparen una sèrie d´activitats i esdeveniments que ja no només agafa el dia marcat al calendari com es el 8 de març, si  no que tot el mes es tenyeix de lila amb totes les seves accions. 

Deixem a continuació el llistat d’aquestes activitats i esdeveniments que han preparat amb molta cura i afecte per a aquesta jornada (8M) i el que resta del mes de març:

Dimarts 8 de març

•Al balcó del Casal de la Gent Gran de la Casa de Cultura s’instal-larà UN TAPiS FET DE GANXET en commemoració del Dia Internacional de les Dones

•A Nova Radio Lloret, a les 9,00h el programa “L’HORA VIOLETA”. Acte organitzat per l’Associacio de Dones l’Aurora amb la col laboració de Nova Radio Lloret.

•Al Teatre Municipal:

-A les 18,30h CONCENTRACIÓ a la plaça del Teatre. Acte organitzat per l’Associacio de Dones l’Aurora. 

-A les 19,00h Acte Institucional amb la projecció del documental “PENSIÓ COMPLETA” en el desè aniversari de la seva realització. 

-A continuació, Taula Rodona “LES DONES EN PRIMERA LÍNEA” amb la participació de dones lloretenques de diferents àmbits laborals.

-I per últim “LECTURA DEL MANIFEST INSTITUCIONAL DEL 8 DE MARÇ a càrrec de l’alcalde Jaume Dulsat.

Dissabte 12 de març

-Sortida “EL SILENCI DELS TELERS”, amb Assumpta Montellà. Més informació al Secretariat del Banc del Temps (la planta de la Biblioteca Municipal de Lloret de Mar). Acte organitzat per l’Associació de Dones L’Aurora.

-Al Pavelló Municipal, al Team Albino de 10:00 a 12.00h”TALLER D’AUTODEFENSA PER A DONES” a càrrec d’Autodefensa Marga. Taller gratuït. Acte organitzat amb la col•laboració de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Lloret de Mar.

-A la Biblioteca Municipal, a les 20,00h a la Sala Polivalent Lloret Radical Poesia presenta “REINA DE RATES” a cârrec de Raquel Santanera. Acte organitzat per l’Associació L.E.A.D., amb la col-laboració de la Biblioteca Municipal.

Dimecres 16 de març

A la Sala d’ Actes de l’Ajuntament, a les 18:00h presentació del libre “FUTBOL CLUB BARCELONA FEMENI 1970-2021” a càrrec de Manel Tomàs Belenguer, encarregat de la secció d’edicions del Fútbol Club Barcelona. Acte organitzat per la Regidoria d’ Esports.

Dissabte 19 de març

A la Biblioteca Municipal, a les 20,00h a la Sala Polivalent Lloret Radical Poesia presenta “PUTES OH!” a càrrec de Núria Martínez-Vernis. Acte organitzat per l’Associació L.EA.D amb la col•laboració de la Biblioteca Municipal.

Dijous 24 de març

-Al Teatre de Lloret, a les 21,00h dins del Cicle Cinema i Dona projecció de la pel.licula “PETITE MAMAN”. Acte organitzat pel Cine Club Adler i Associació de dones “L’Aurora” i amb la col•laboració del Teatre Municipal.

Dissabte 26 de Març

A la Biblioteca Municipal, a les 20,00h a la Sala Polivalent, Lloret Radical Poesia presenta “NIBRÓS” a càrrec de Laia Carbonell. Acte organitzat per l’AssociacióL.E.A.D., amb la col.laboració de la Biblioteca.

________________________

Origen del 8M

El Dia Internacional de les Dones o Dia de les Dones Treballadores està reconegut per l’Organització de les Nacions Unides (ONU). És un dia que commemora la lluita de les dones per formar part de l’àmbit laboral. Incloent la independència econòmica i social. Alhora es reivindica el feminisme i es denuncien les diverses formes de masclisme.

En l’origen de la commemoració del 8 de març com a Dia Internacional de les Dones, tradicionalment s’han destacat diversos fets puntuals: la vaga de les obreres tèxtils nord-americanes de 1857, l’incendi de la fàbrica Cotton o el de la Triangle Shirtwaist Company, de Nova York el dia 25 de març de 1911, una indústria tèxtil on treballaven cinc-centes persones, en la seva gran majoria dones immigrants joves. En aquest darrer incident van morir 142 obreres que l’any anterior havien mantingut una important vaga per demanar millors condicions laborals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button