El PobleNotícies

Denúncies veïnals per la crema de rostolls fora d’època, una perillosa acció

Molts veïns de Lloret de Mar desconeixen que entre el 15 de març i el 15 d’octubre, queda totalment prohibit en els terrenys forestals (poblats o no per espècies arbòries) i en la franja de 500 metres que els envolta, amb les següents prohibicions:

 •Encendre foc per a qualsevol tipus d’activitat, sigui quina sigui la seva finalitat.  Especialment no es poden cremar rostolls, marges i restes d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria ni fer focs d’esbarjo.  Queda exclosa de la prohibició, dintre de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, la utilització dels fogons de gas i de barbacoes d’obra.  Tampoc es pot fer foc per a activitats relacionades amb l’apicultura.

•Llançar objectes encesos.

•Abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser causa de l’inici d’un foc.

•Llançar coets, globus, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc.

•La utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

És per això, que veïns de diverses urbanitzacions de Lloret de Mar, durant aquests mesos de prohibició, no toleren lògicament aquestes accions, pel perill que aquestes comporten, i no han dubtat a denunciar aquests actes incívics, possiblement evitant així, més d’una  desgràcia.

Incomplir qualsevol d’aquestes normes podria ocasionar infraccions lleus de fins a 1.000 euros, les greus arribarien als 100.000 euros i en cas de ser molt greus podrien arribar fins a 1.000.000 euros;  depenent en la seva majoria dels danys que hagi ocasionat el foc, ja sigui a habitatges adjacents, fauna, muntanyes, etcètera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button