NotíciesSuccessos

Demanen gairebé 15 anys de presó a l’acusat de tirotejar un home a la terrassa d’un bar de Lloret

La fiscalia demana 14 anys i 9 mesos de presó i multa de 6.480 euros per a l’acusat d’intentar matar un home a trets a en ple dia a la terrassa d’un bar de Lloret de Mar el 9 de juliol del 2020. Segons recull l’escrit de conclusions provisionals, cap a les 10.15 hores del matí l’acusat i la víctima, que era el propietari del bar, estaven asseguts a la terrassa: “En un moment determinat, el processat li va dir que el mataria i el va apuntar amb una arma de foc a la zona de tòrax”.

La víctima va reaccionar amb rapidesa i va poder evitar que el tret “arribés al cor”. El projectil va impactar en la zona inguinal. L’home es va refugiar dins el bar però el processat el va atrapar i va disparar un segon cop però l’arma “es va encallar”.

L’escrit d’acusació sosté que, després de rebre l’impacte del tret, la víctima es va dirigir cap a dins del bar. Un cambrer el va intentar ajudar a arribar a l’interior: “Quan es trobava ajudant, l’acusat el va apuntar amb l’arma al cap”.

Així, va aconseguir perseguir l’amo del bar fins a dins el local. Un cop allà, el va tornar a apuntar amb la pistola i va prémer el gallet. No ho va aconseguir perquè l’arma es va encallar, exposa la fiscalia.

El sospitós va fugir del lloc dels fets però poca estona després la Policia Local el va localitzar i detenir en una cafeteria situada al mateix carrer. Durant la inspecció del local, els Mossos d’Esquadra van trobar una pistola amagada darrere la cisterna del vàter. A més, quan van escorcollar el detingut van localitzar una altra pistola dins la motxilla que duia.

L’acusat no tenia permís ni llicència d’armes però, a més, l’acusació pública exposa que, arran d’una condemna dictada l’agot del 2019 per un delicte de lesions en l’àmbit de la violència contra la dona tenia prohibit tenir o portar armes durant 16 mesos.

Com a conseqüència de l’atac, la víctima va patir una ferida penetrant de 0,8 centímetres de diàmetre a la zona inguinal esquerra i una altra a la cuixa per l’orifici de sortida de la bala. Va estar un dia ingressat a l’hospital i va trigar 39 dies a curar-se.

La fiscalia acusa l’autor del tiroteig d’un delicte d’assassinat en grau de temptativa, un delicte d’amenaces, un delicte de tinença il·lícita d’armes i un altre de trencament de condemna pels quals demana, en total, 14 anys i 9 mesos de presó i multa de 6.480 euros.

Està previst que el cas arribi a judici a l’Audiència de Girona a finals de gener.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button