NotíciesSuccessos

De Lloret a Esparragalejo: Denuncien un veí de Lloret per estafar amb el mètode “familiar en apuros”

Segons avança la COPE la Guardia Civil ha investigat set persones, en tres actuacions diferents, acusades d’estafar 11.590 euros a veïns de Badajoz i altres localitats pacenses com d’Esparragalejo, a través del mètode conegut com a “familiar en apuros”.

Una de les actuacions es va iniciar l’agost de l’any passat, quan un Equip especial de la Guàrdia Civil de Badajoz encarregat de la investigació en ciberdelinqüència, va tenir coneixement de la denúncia formulada per un veí de la capital pacense, que comunicava que una vegada convençut de que parlava amb la seva filla a través de missatges via “whatsapp” i sol·licitar-li amb urgència diners davant una compra de necessitat, va accedir a fer diverses transferències per un valor total de 5.230 euros.

De les gestions practicades pels agents en el seguiment de les transferències bancàries, es va poder trobar els comptes destinataris i esbrinar la identitat dels seus titulars, on els presumptes autors de l’acció delictiva van rebre els diners enviats.

Es tracta de tres comptes diferents, on es va poder constatar que els seus titulars suposadament els prestaven per ser utilitzats de forma fraudulenta, segons relata la Guàrdia Civil en una nota de premsa, en què assenyala que els set investigats són veïns de Roquetas de Mar (Almeria), Blanes i Lloret de Mar, Barberà de Vallès i Barcelona.

Amb la col·laboració de la Guàrdia Civil de Roquetas de Mar (Almeria), van aconseguir identificar dos veïns de la localitat, que, fent ús de la targeta bancària del titular d’una d’elles, van aconseguir extreure de dos caixers automàtics part dels diners enviats, pujant a un total de 3.230 euros. Així mateix, va anar a dos comptes més els titulars dels quals resideixen a Blanes i Barcelona, ​​on la víctima va transferir a cadascun d’ells 1.000 euros, i els agents van aconseguir bloquejar i recuperar part d’aquests diners estafats.

Amb les proves incriminatòries, a primers de la setmana passada als cinc suposats estafadors vinculats delinqüencialment, se’ls va instruir diligències per la seva presumpta implicació a l’estafa, amb la qual van aconseguir guanyar-se la confiança mitjançant engany, creant una situació d’angoixa per a la víctima, i així accedir a les pretensions dels delinqüents.

En les altres dues actuacions comeses per estafes similars sota el mateix procediment, els estafadors igualment van aconseguir convèncer les víctimes, veïnes de localitats pacenses, de la necessitat immediata dels suposats fills, aconseguint que els transferissin 1.900 i 4.460 euros respectivament.

Així, ha estat a finals de la setmana passada quan van aconseguir identificar els suposats autors de les accions il·lícites, un veí de Barberà del Vallès i un altre de Lloret de Mar.

A tots ells, se’ls ha instruït diligències com a presumptes autors de les estafes i han estat remeses als Jutjats d’Instrucció corresponents de Badajoz, Mèrida i Don Benito. Davant d’aquesta situació, la Guàrdia Civil adverteix que, per evitar caure en aquest tipus d’estafes, és important verificar la identitat de la persona que contacta, fent-li preguntes específiques que només el veritable familiar o amic podria respondre, o fer una trucada telefònica a un número conegut abans de realitzar qualsevol acció i, sobretot, no proporcionar informació financera ni fer transferències de diners sense verificar l’autenticitat de la situació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button