EsportsNotícies

La ‘Cursa dels Nassos’ organitzada pel lloretenc José Luis Blanco, considerada la millor carrera femenina del món

Organitzada per l’atleta lloretenc José Luis Blanco, la Cursa dels Nassos de Barcelona, que es va celebrar el passat 31 de desembre del 2023 en la seva 25a edició, s’ha considerat la millor cursa femenina del món segons el rànquing publicat i organitzat per” World Athletics” (antiga Associació Internacional de Federacions d’Atletisme). Gràcies al lloretenc, la capital catalana es posiciona a l’elit de l’atletisme internacional amb una cursa que ha entregat més de 11.000 dorsals. La tradicional cursa és de 5 km.

Lloret Gaceta té més detalls després de parlar amb José Luis Blanco:

-Què representa la menció assolida?

És un orgull i una alegria, ja que és la primera vegada que una cursa catalana assoleix el número 1 del rànquing femení de curses a escala internacional

-Ha estat casual, o hi vas posar intenció en què fos nombrosa la inscripció femenina?

Enguany hem fet una aportació d’atletes femenines d’èlit molt important i això dóna una puntuació molt alta als resultats (5 de les 6 primeres atletes amb rècords als campionats del món). Això fa que tot i tenir un petit pressupost, gràcies a una excel·lent participació obtinguem una puntuació molt alta en aquesta fita. 

-Quantes atletes femenines van participar?

En aquesta cursa concretarem, vam portar una quarantena d’atletes femenines d’alt nivell internacional

-Quins rècords han establert les dones en aquesta cursa?

Es va batre el rècord del món absolut, i les quatre primeres van millorar els seus anteriors rècords, també es va aconseguir la millor marca del món de tots els temps de Sub 20 per menors de vint anys, i mencionar el rècord de Catalunya d’Esther Guerrero (corredora de Lloret).

-Quantes noies de Lloret hi participaven?

De Lloret va participar Rebeca Suárez del club la Sansi, que va ser una aportació de nivell local, i en l’àmbit internacional Esther Guerrero en 8ª posició. Guerrero sempre participa en grans campionats, i és una corredora olímpica 

-I, actualment, que estàs organitzant?

La pròxima cursa és el 17 de març, la Lloret Trail, amb una distància curta i llarga (16 km) amb uns paisatges espectaculars. Queden dos mesos perquè la gent de Lloret pugui anar entrenant i participin en la cursa de Lloret i gaudeixin de l’esport i del seu entorn. Les inscripcions ja estan obertes.

Xifres:

La classificació obtinguda de World Athletics, abans Associació Internacional de Federacions d’Atletisme, col·loca per darrere de la Cursa dels Nassos el Campionat Mundial d’Atletisme en Ruta de Riga (en segon lloc), i la Mitja Marató de València, en tercer.

L’atleta kenyana Beatrice Chebet va batre el rècord del món d’aquesta distància en cursa femenina, amb un temps de 14 minuts i 13 segons. Amb ella, també van aconseguir superar la millor marca establerta fins a aquell moment les tres següents classificades: Ejgayehu Taye Haylu (14:21), Lilian Kasait (14:26) i Joy Cheptoyek (14:28).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button