El PobleNotícies

Consulta el programa especial de la setmana contra LGTBIfòbia a Lloret (del 15 al 21 de maig)

Lloret commemorarà el Dia contra la LGTBIfòbia amb actes de sensibilització i prevenció


•L’espectacle per a públic familar, La motxilla de l’Ada, obre el diumenge 15 una setmana d’activitats a Lloret que s’allarguen fins el dia 21.

El proper dimarts 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia, la transfòbia i la interfòbia (LGTBIfòbia). Al voltant d’aquesta data, la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Lloret de Mar ha organitzat diferents actes de sensibilització, prevenció i visibilització del col·lectiu sota el títol Setmana contra la LGTBIfòbia, que compta també amb el suport i la col·laboració d’entitats de Lloret o departaments de l’Ajuntament com el teatre o la ràdio municipal.


Amb aquesta agenda d’actes Lloret vol fer visibles les discriminacions que el col·lectiu LGTBI+ segueix patint malgrat els avenços en lleis i reglaments. La regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez ha dit que malgrat aquest reconeixement de drets, segueix havent-hi estigma sobre el col·lectiu i és necessari avançar per viure en ciutats respectuoses i diverses on la normalitat social faci que les persones LGTBI+ es puguin mostrar tal com són, sense por i amb plena acceptació.

Programa

La primera de les activitats programades és l’obra de teatre per a públic familiar La motxilla de l’Ada de la companyia Teatre al Detall que tindrà lloc el proper diumenge 15 de maig al teatre de Lloret a les 17.30h. La motxilla de l’Ada és un espectacle que ha rebut diversos premis i guardons i que parla de l’amor incondicional dels pares i mares cap als seus fills. Amb la música del grup La Tresca i la Verdesca, dalt de l’escenari ressona la importància de l’amor propi. De la valentia que cal per fer el pas i mostrar-se un mateix desprenent-se de tot el que ens ve de fora i acumulem. La motxilla de l’Ada és una història de transformació d’identitat en la que un nen, l’Adam, es desprèn de tot, fins i tot de la “m” del seu nom, i passa a ser l’Ada.


Les activitats continuaran el mateix dimarts 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, amb un programa especial que s’emetrà a Nova Ràdio Lloret amb la presència de la regidora, Jennifer Pérez.


Una altra de les activitats programades és la projecció el dijous 19 de maig del film C.R.A.Z.Y. de Jean-Marc Vallée a càrrec del cineclub Adler i el departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Lloret. La projecció, que és gratuïta fins a completar aforament, es farà a les 20.30h al teatre de Lloret.


També, durant la setmana, s’han previst dues activitats formatives:

  • El dijous 19 de maig a les 10.00 h del matí es farà una Jornada Switch, que pretén oferir recursos per a l’acompanyament de persones Trans. El curs es farà a la sala polivalent de la Biblioteca.
  • I el divendres 20 de maig s’ha previst una jornada de formació en matèria LGTBIQ destinada al sector empresarial i turístic organitzada per Lloret Turisme.
  • Les activitats programades a Lloret per a commemorar el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia es tancaran el dissabte 21 de maig amb una taula rodona que vol abordar el tema del VIH des del passat, el present i el futur amb la presència de Joaquim Roquetas, president de l’associació de Gais Positius i la investigadora Cristina Agustí i Benito. La taula rodona s’ha convocat a les 18.00 h al teatre de Lloret. L’acte l’inaugurarà Xavier Florensa, director general de Polítiques Públiques LGTBI+ de la Generalitat de Catalunya.
    Durant l’acte comptarà amb la participació de la drag Joane.
    A més ja des d’aquest mateix cap de setmana oneja la bandera LGTBI a la façana del teatre de Lloret fins el 22 de maig.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button