NotíciesSalut

Comunicat del Departament de Salut sobre la retirada de les mascaretes 

El Departament de Salut valora positivament tenir ja una data fixada (20 d’abril) de la retirada de les mascaretes. Tot i així, es mostra crític en la seva aprovació fins després de Setmana Santa ja que considera que no hi ha cap fonament científic que recolzi el manteniment de les mascaretes als interiors per més temps. Bona part dels països europeus ja han fet decaure la mesura de la mascareta als interiors.

En aquest sentit, reitera que la mesura es podria haver posat en marxa fa setmanes començant pels centres escolars i de forma gradual per veure’n l’efecte, tal com ha posat de manifest en nombroses ocasions tan a la Comisión de Salud Pública com a la Interterritorial i com societats científiques reclamen. I insisteix en que demorar la decisió només fa que augmentar la creixent i menor adherència a la mesura. 

Per últim, es mostra d’acord en el manteniment de la mascareta en espais més sensibles com centres sanitaris i sociosanitaris i el transport públic, tal com ha expressat en la carta tramesa a la Ministra.

Comunicat del Departament de Salut sobre la retirada de les mascaretes a l’entorn escolar

El Departament de Salut ha adreçat una carta al Ministeri de Sanitat per demanar la retirada de les mascaretes, mantenint-les en entorns sanitaris i sociosanitaris i també al transport públic.

En la missiva, enviada ahir, Salut argumenta de forma extensa la seva petició de retirar les mascaretes prioritzant l’entorn escolar.

Igualment també ha fet arribar el posicionament del Departament respecte als punts que s’hi tractaran.

El conseller no participarà avui al Consejo Interterritorial perquè ha de ser al Parlament. No s’ha pogut delegar la seva assistència perquè no ho permet el propi Consejo.

En cas que no es tracti la qüestió de la retirada de les mascaretes al Consejo, el Departament de Salut demanarà que s’abordi la retirada de les mascaretes a l’entorn escolar en el marc de la Comissió Delegada de la COVID del Govern de la Generalitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button