NotíciesPolítica

Compromís de l’ajuntament de Lloret per acollir persones refugiades de l’Afganistan

El ple municipal mostra el compromís local de fer possible l’asil i l’acollida de les persones refugiades de l’Afganistan

Tots els grups, per unanimitat, han aprovat una moció que mostra la preocupació de Lloret per la crisi humanitària a l’Afganistan.

El maig d’aquest any, només un mes després que Joe Biden confirmés la seva intenció d’abandonar l’Afganistan, els talibans van iniciar la seva ofensiva per recuperar el país i la seva capital, Kabul. La victòria militar dels talibans ha suposat la caiguda del govern de Kabul i el control del país.

La guerra ha suposat, ja, més de 241.000 víctimes, de les quals més de 71.000 són civils. Durant les últimes dues dècades, tot i que amb moltes deficiències, els drets de les dones i les nenes afganes han progressat de manera significativa; però l’arribada dels talibans al poder pot suposar frenar aquest procés i, fins i tot, fer moltes passes enrere respecte als avenços aconseguits.

.

Davant la delicada situació, tots els grups municipals han mostrat unanimitat per aprovar una moció que mostra el compromís i la cooperació des de l’àmbit local per tal de fer possible l’asil i l’acollida de les persones refugiades. En aquest sentit, l’Ajuntament haurà de definir quin suport pot oferir el municipi per acollir les persones sol·licitant i donar suport a les entitats estatals que treballen en l’acollida.

A més, l’Ajuntament insta les diferents institucions a dur a terme una sèrie d’accions per ajudar els col·lectius vulnerables de l’Afganistan. L’objectiu és impulsar un treball transversal i a escala internacional per establir xarxes de suport i corredors humanitaris segurs, amb especial atenció a les dones, nenes i el col·lectiu LGTBI, entre altres.

Ràdio Lloret

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button