El PobleNotícies

Comencen a salar alguns carrers de Lloret de Mar, degut a la baixada de temperatures

🔴Última hora, dilluns 23 de gener 19:48h: 👉🏻Activada la prealerta del pla Neucat per la possibilitat de nevades a la Costa Brava

A causa de la previsió meteorològica i de la forta onada de fred que hi ha a Catalunya, el servei de Protecció Civil i el servei de manteniment de l’Ajuntament de Lloret de Mar han començat a escampar sal a les urbanitzacions i barris de la població (Rocagrossa, Lloret Blau, Els Pinars, Creu de Lloret, Serra Brava i Lloret Residencial) per prevenir glaçades, i l’alerta de la pujada de les temperatures com aquesta matinada o ha arribat a marcar el termòmetre -1 grau a Lloret de Mar.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest migdia l’alerta del pla PROCICAT per onada de fred en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya.

La pasada nit i matinada del dilluns i demà dimarts, on podria nevar fins als 400 metres, i es preveu que es pot superar el llindar de fred a tot el territori català excepte al nord-est (Alt i Baix Empordà), i a l’extrem sud-oest (Montsià, Terra Alta i Baix Ebre), a casa de l’afectació del vent en aquestes comarques. 

Les glaçades seran fortes al Pirineu i entre moderades i febles a la resta, i la distribució geogràfica serà extensa.

Protecció Civil ha informat de l’onada de fred als municipis demanant-los que informin al CECAT dels espais que tinguin habilitats per a acollir les persones que ho necessitin i també que activin els procediments i convenis que disposin per aquesta situació. 

Igualment, el cos de Mossos d’Esquadra també vetllarà per detectar i gestionar en coordinació amb els municipis i el CECAT ajuda per als sense sostre en cas de necessitats excepcionals.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat també que aquesta passada nit i matinada s’ha superat el llindar de fred en molts punts del territori, amb una distribució territorial àmplia. Les dades més destacables on s’ha superat en 2,8 graus en llindar han estat Artés -8’8 graus, i Vielha -11,9 graus. Altres poblacions on també s’ha superat el llindar han estat la Vall d’en Bas -9 i Vic -8 graus.

Davant aquesta onada de fred, es recomana molta prudència en la mobilitat en cas de trobar gel a la calçada. També cal extremar les precaucions amb els aparells de calefacció als habitatges, i garantir sempre una correcte ventilació.

Imatges: Protecció Civil de Lloret de Mar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button