EconomiaNotícies

Comença l’enderroc de les estructures dels peatges de la C-32

En els pròxims dies es completaran els treballs de desmuntatge de l’estructura física del peatge de Vilassar de Dalt i el seguiran els d’Arenys de Mar i Santa Susanna, a la C-32, i el de Mollet del Vallès, a la C-33. El desmuntatge es fa carril per carril i s’elimina tant l’estructura de formigó que hi ha sobre l’asfalt com l’estructura superior del característic color taronja.

La maquinària pesant ha entrat aquest dilluns a l’autopista del Maresme. Dels catorze carrils que hi ha al tronc central del peatge de Vilassar de Dalt n’hi haurà cinc, tres d’un extrem i dos d’un altre, on l’enderroc de l’estructura es farà de nit per no afectar el trànsit que circula pels carrils laterals. Els altres nou ja s’han començat a enderrocar. Un cop acabat l’enderroc hi haurà tres carrils per cada sentit de la via.

Des que va finalitzar la concessió dels peatges de diferents trams de l’AP-7, l’AP-2, la C-32 i la C-33 s’han creat grans cues i congestions que han arribat a superar els deu quilòmetres, i el desmuntatge de les estructures facilitarà el trànsit en aquests trams. El Departament de la Vicepresidència, i de Polítiques Digitals i Territori preveu enllestir el desmuntatge de les cabines dels quatre peatges durant el mes d’octubre. Aquests treballs estan inclosos al contracte de manteniment de les autopistes, de 8,4 milions d’euros.

Després del final de les concessions, el Govern reclama implementar un sistema de vinyeta, és a dir, una tarifa plana per a circular per totes les carreteres, mentre que el govern espanyol planteja un sistema de pagament a partir del 2024. També es va informar fa unes setmanes que els municipis catalans deixaran de cobrar prop de 14,4 milions anuals d’IBI un cop expirada la concessió l’AP-7, l’AP-2, la C-32 i la C-33 aquest 31 d’agost, d’acord amb les quantitats que Abertis va pagar el 2020.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button