NotíciesSuccessos

Comença avui la campanya policial ”0’0, l’única taxa segura” per reduir els accidents de trànsit a causa del consum d’alcohol i drogues

Des d’avui, dilluns 20 de juny, i fins al proper diumenge 26, el Servei Català de Trànsit (SCT) coordina amb el cos dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local una campanya intensiva de controls per combatre la conducció sota els efectes de l’alcohol o les drogues a les carreteres i zones urbanes de Lloret i tota Catalunya.

Coincidint amb la revetlla i la festivitat de Sant Joan, des dels dies previs es despleguen controls policials de drogoalcoholèmia pel conjunt del territori i es faran de manera aleatòria i en qualsevol moment del dia, per tal de conscienciar la ciutadania que aquesta problemàtica pot provocar accidents de trànsit mortals i greus.

L’SCT recorda que el consum d’alcohol i drogues i la conducció són totalment incompatibles i que, tot i que se circuli amb una taxa d’alcoholèmia dins dels marges legals permesos, el risc d’accident es pot incrementar, atès que l’única taxa segura és 0’0%

El 2021, l’alcohol i les drogues van representar el 5.1% del total dels factors concurrents dels sinistres amb víctimes en vies interurbanes. El 2019 aquest percentatge era del 3.3%. A més, cada any entre el 30 i el 40% dels conductors morts a Catalunya havien consumit alcohol, drogues o psicofàrmacs, segons dades de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya (IMLC).

En la passada campanya del 24 de febrer al 2 de març d’enguany, es van posar una mitjana de 208 denúncies diàries per positius en alcohol o drogues. Concretament es van detectar i denunciar en aquests set dies 1.062 positius en alcoholèmia, 232 dels quals van ser penals. Convé destacar que del conjunt de proves d’alcoholèmia realitzades, un total de 15.716, un 7% van ser positives. A més, hi van haver també 394 positius indiciaris en estupefaents, un 60% del total de drogotests realitzats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button