El PobleNotícies

Com veure l’impressionant “petó” de Venus i Júpiter des de Lloret l’1 i el 2 de març?

El mes de març comença amb una conjunció espectacular entre els dos planetes més brillants del cel. T’expliquem com veure el “petó” de Venus i Júpiter aquesta nit (1 de març) i demà (2 de març)

L’1 i el 2 de març, Júpiter i Venus apareixeran un al costat de l’altre al cel i es faran visibles sense necessitat de fer servir telescopi ni prismàtics, sempre que mirem des d’un lloc amb un cel prou fosc.

Júpiter, el planeta més gran del sistema solar, i Venus, un dels cossos més brillants al cel, es deixaran veure aquestes dues nits molt junts, com si estiguessin a punt de xocar. Tots dos planetes estaran a tan sols mig grau entre si, o aproximadament a l’amplada d’una lluna plena.

Si mirem cap a l’oest just després de la posta de Sol, veurem dos punts molt brillants que destaquen sobre el cel blau quan comença a fer-se fosc, informen des del Reial Observatori Astronòmic, part de l’Institut Geogràfic Nacional (IGN).

Si ets un apassionat o principiant de l’astronomia i has pogut observar i inmortalitzat aquest “petó” dels dos planetes en aquest espectacular moment de brillantor sobre el cel, ens pots enviar les teves imatges a: info@lloretgaceta.com

“Amb un petit telescopi o uns bons prismàtics podem veure, a més, les quatre principals llunes de Júpiter: Ío, Europa, Ganímedes i Calisto, perfectament alineades.  A partir d’aquest moment, Venus avançarà Júpiter, que perd alçada ràpidament en avançar el mes”, assenyalen des de l’observatori.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button